Musorujsag
Élő Eredmények

Jobb a vártnál, de mennyire jó valójában a McLaren?

Jobb a vártnál, de mennyire jó valójában a McLaren?

F1, Auto Motor und Sport
Lando Norris is csodálkozott azon, hogy az előkelő harmadik helyen zárta a nyitónapot Silverstone-ban. De tekinthetjük-e titkos „esélyesnek” a McLarent?

A McLaren csapata idén maga a rejtély. Vannak hétvégék, amikor eltűnnek a középmezőnyben, máskor kiemelkednek belőle. Silverstone egyelőre a jobbik arcukat mutatta meg, hiszen Lando Norris a harmadik idővel zárta a második szabadedzést. Hátránya ráadásul csak 0,176 másodperc volt Carlos Sainztól, míg Lewis Hamiltonnál 13 ezreddel volt lassabb.

„Trükkös nap volt, a szél rendkívül nehézzé tette, és nagyon nehéz volt mindent összerakni, főleg a hosszú etapokon. De boldog vagyok, mert az autó a jelek szerint jó formában van, jobb, mint amire számítottunk” – ismerte el Norris.

Titkos esélyesnek viszont még korai lenne kikiáltani őket, ezt a brit is elismerte.

„Nem tudom, hogy csak annak köszönhető-e, hogy jobban feltekertük a motort, mint a többiek. Annyit mindenesetre tudunk, hogy vannak erősségeink, és szombatra javulhatunk.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

A kétkedésnek a hosszú etapjuk ad okot. Miközben Norris egy körön nagyon közel került Hamiltonhoz, a McLaren versenytempója már 0,8 másodperccel gyengébbnek bizonyult a csillagosokénál. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy a Mercedes megtankolva relatíve versenyképesebb, mint egy körön. Beszédes ugyanakkor, hogy a hosszú etapokon az Alfa Romeo is közelített Norrisékhoz, csupán 0,2 másodperc volt közöttük.

Andreas Seidl csapatfőnök már csak ezért is óvatosságra intett.

„Realistának kell lennünk, és arra kell törekednünk, hogy a negyedik legjobb csapat maradjunk. Ez lehetséges. A hosszú etapok reprezentatívabbak voltak, mint az egykörös idők. Landónál ott minden rendben volt, Danielnek voltak kisebb hibái, és máris csak kilencedik volt”

– utalt arra a csapatfőnök, hogy ausztrál versenyzőjük 0,8 másodperccel elmaradt Norris idejétől.

Lando Norris (Fotó: XPB)

A születésnapját pénteken ünneplő Ricciardo élvezte a silverstone-i körözést, ám elismerte, meggyűlt a baja a puha gumikkal. „A keményen rendben volt, a lágyon viszont nem sikerült összeraknom a világ legjobb körét… De ehhez képest egészen rendben vagyunk, és Landót elnézve is jó a helyzetünk. De még az elején vagyunk, csak egyetlen edzésről van szó. Az viszont jól alakult. Próbálunk mindent tökéletesé tenni szombatra, és mivel már nem lesz szülinapom, biztosan összeszedettebb is leszek” – nevetett.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak