Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pfujolták Verstappent, Hamiltonnak nem tetszett: „Ennél jobbak vagyunk!”

Pfujolták Verstappent, Hamiltonnak nem tetszett: „Ennél jobbak vagyunk!”

ESPN, Autosport
Nem hagyta szó nélkül Lewis Hamilton, hogy a szurkolói Silverstone-ban pfujolással jelezték, nem kedvelik Max Verstappent.

A Brit Nagydíjat felvezető napokban arról polemizált a Forma–1-es paddock, milyen a helyes, és milyen az elfogadhatatlan viselkedés. A rasszista megjegyzést tevő Jüri Vipset és Nelson Piquet-t, de a brazilt védő és a háború témájában is megosztóan nyilatkozó Bernie Ecclestone-t is sokan elítélték, miközben kiálltak a sértett Lewis Hamilton mellett. Ezek után a szombati időmérő edzést követően hangos pfujolás jelezte a célegyenes lelátóin, hogy sértegetni és nem illően viselkedni nem csak bizonyos szavak kimondásával lehet.

Amikor a leintés után a második rajtkockát megszerző Max Verstappen ragadott mikrofont az első hármas szokásos interjújánál, a brit közönség huhogással és fütyüléssel jelezte, hogy nem kedveli a címvédőt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner már a csütörtöki hasonló fogadtatásra reagálva azt mondta, meglepi őt, hogy a sportszerűnek ismert angol közönség ilyet tesz, a valóság azonban az, hogy nem először tett ilyet…

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

„Egy kicsit csalódást keltő volt, mert nem igazán hallottam Billyt…” – mondta Verstappen amikor utólag a pfujolásról kérdezték. Billy Mongerre célzott, aki a kérdéseket tette fel neki a leintés után.

„Ha ki akarnak fütyülni, megtehetik. Részemről ez semmin sem változtat. Mindig örömmel vagyok itt, nagyszerű a pálya, általában véve nagyszerű a hangulat. Talán egyesek nem kedvelnek engem, de ez rendben van. Mindenkinek megvan a maga véleménye. Nem érdekel.”

Christian Horner sem tulajdonított nagy jelentőséget a történteknek. „Óriási tömeg van itt ma. Kicsit csalódást keltő a pfujolás, de ez van” – kommentált.

A helyi közönség által vélhetően jobban kedvelt Lewis Hamiltont ezzel szemben zavarta a közönség reakciója. Korábban bizonyos pályákon neki is volt már része hasonlóban.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Szerintem ennél jobbra is képesek vagyunk. Nincs szükségünk pfujolásra. Annyira nagyszerű közönségünk van itt, sportszerető szurkolóink.  Nyilván különböző érzelmeket élnek meg, de határozottan nem helyeslem a pfujolást” – rótta meg a sportszerűtlen szurkolókat a hétszeres bajnok.

„Nem hiszem, hogy szükség van erre. Úgysem számít, ha kifütyülsz valakit, ha már elkövette a hibáját vagy ilyesmi. Az itt kapott támogatást viszont nagyon becsülöm. Nem tudom, talán közülük néhányan még érzik a múlt év fájdalmát. Akárhogy is, nem értek egyet velük.”

És nem ért egyet velük főnöke, Toto Wolff sem. „Ez sportszerűtlen. Világos, hogy szeretjük és támogatjuk a versenyzőinket és csapatunkat. A lelkesedés fantasztikus. De amikor nem kedveled a másikat, akkor csak hallgass! Ez lenne a jó megoldás. A pfujolást egyik versenyző sem érdemli meg, bármi is történt a múlt évben, bármennyire is komoly a versengés” – mondta az osztrák.

Hozzátette, miközben a szenvedélyességet lehet becsülni, ez már túl sok volt. „Képzeljük el, hogy ott állunk, interjút adunk, vagy a dobogón vagyunk, és támadólag kifütyülnek. Az érzelmes sport ezért is annyira megosztó. Ha szurkoló vagy, vagy nem kedvelsz valakit, az rendben van. De meg kéne húzni egy határt, és azt nem kéne átlépni” – fogalmazott Wolff.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak