Musorujsag
Élő Eredmények

Albon jól van, elhagyhatja a kórházat

Albon jól van, elhagyhatja a kórházat

Williams
Jó hírt közölt versenyzőjéről a Williams vasárnap este: a silverstone-i rajtbaleset után kórházba szállított Alexander Albonnál nem találtak komolyabb sérülésre utaló jeleket! A pilóta közösségi oldalán is jelezte, rendben van és örül, hogy riválisa, Csou Kuan-jü is megúszta nagy bukását.

Szemre Csou balesete volt keményebb, mégis az Albonnal kapcsolatos hírek adtak tovább okot az aggodalomra, a thai versenyzőt ugyanis a rajtbaleset után a helyi vizsgálatok elvégzését követően egy komolyabb egészségügyi intézménybe szállították, a Williams pedig hosszú ideig nem adott frissítést állapotáról.

Vasárnap este aztán megérkezett a várt bejelentés: Albon rendben van, az elvégzett vizsgálatok szerencsére nem találtak sérülésre utaló jelet, így el is hagyhatja a kórházat, ahol az előző órákat töltötte.

 

A thai aztán közösségi oldalán is jelentkezett: „Minden rendben, a háziállatok is jól vannak” – kezdte, utalva a hétvégén viselt különleges sisakjára, melyre kutyái és macskái képét festtette. „Ami sokkal fontosabb, örülök, hogy Csou is rendben van. Köszönettel tartozom az orvosi személyzetnek, és köszönöm az üzeneteket is. Már Ausztriára figyelek” – tette hozzá.

Albon egyébként balesete után rögtön kínai riválisára gondolt, fedélzeti kamerájának felvételén ugyanis látszik, hogy a hozzá érkező orvosi személyzetet gyorsan „tovább küldi” Csou autójához, jelezve, ő rendben van, foglalkozzanak a nagyot bukó kínaival.

A pilóta üzenetéből és a Williams közleményéből úgy tűnik, nincs veszélyben Albon indulása a jövő heti Osztrák Nagydíjon és szerencsére nem bizonyultak igaznak azok a közösségi oldalakon megjelenő híresztelések, melyek szerint a thai versenyző keze komolyabban megsérült, miután a Csou balesetét követő káoszban eltalálta a célegyenes betonfalát, majd két rivális is megtorpedózta autóját.

Alexander Albon balesete (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak