Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton különlegest nyújtana: „Ne féljenek, agresszív leszek!”

Hamilton különlegest nyújtana: „Ne féljenek, agresszív leszek!”

BBC, Reuters, Racefans
Agresszivitást ígér Lewis Hamilton, és a győzelem fog a szeme előtt lebegni a Brit Nagydíjon. Hogy ténylegesen lesz-e esélye rá, azt azonban ő sem veszi biztosra.

Ötödik hely a Ferrarik és Red Bullok mögött – a Mercedesnél idén ez az alapelvárás, és mivel Lewis Hamilton megfelelt neki, akár elégedett is lehetne. De nem volt az. Az autója a silverstone-i versenypályán ütőképesebb, mint az idei hétvégék nagy részén, az időmérő edzésen ráadásul az eső is esett, amiről azt gondolta, előrébb segítheti. Csakhogy eltaktikázták magukat a Q3-ban.

„Az esőben az első sorért küzdöttünk, és az utolsó előtti körig meg is volt rá az esélyünk. Ott voltunk, aztán kérték, hogy vegyek vissza, hogy az utolsó körben megnyomhassuk, de akkor jobban esett. Balszerencse volt.”

„Nagyon bizakodtam, mert hihetetlen közönségünk volt, és hirtelen harcban voltunk, ami nagyszerű érzés. Két százados hátrányban voltam második, és úgy voltam vele: ennél egyértelműen tudok gyorsabb is lenni. És szerintem két tizeddel jobban álltam, amikor szóltak, hogy vegyek vissza, majd menjek újra. És a következő kör már nem volt olyan jó.”

„Azt akarták, hogy erősebb motormódba kapcsoljunk az utolsó körre, változtassunk az akkumulátoron. És ahogy ezt tettük, kicsit rákezdett az eső, és az utolsó körnek lőttek. A legutóbbi versenyen nagyon boldog lettem volna ezzel, de ez a Brit Nagydíj, és itt mindig egy kicsit többet remélsz” – magyarázta a nyolcszoros silverstone-i győztes, miért nem jött össze neki a kiszemelt első soros helyezés.

2022 British Grand Prix 2022, Friday – LAT Images

Vasárnap a javítás lesz a célja. Szerinte a versenykörülmények között erősebb Mercedesszel lehet keresnivalója. A Különbző szurkolói fórumokon szombat délután hangoztatta is, úgy fog versenyezni, hogy a győzelem lebeg a szeme előtt.

„Szeretnék valami különlegessel előrukkolni”

– mondta.

Hogy lesz is valós esélye az elsőségre, abban azért kicsit kételkedik. „Jó autónk lesz a versenyen. Azt nem tudom, hogy kihívók lehetünk-e a győzelemért. A Red Bullok nagyon gyorsak száraz pályán. Az egyenesekben egyszerűen elhúznak. A gyors tempónál náluk nincs pattogás ott, ahol nálunk van, főleg a kanyarokban. Ezért is húznak el tőlünk ott. A versenytempónk kicsit jobb volt pénteken, de szerintem még így is kicsivel előttünk állnak. Meglátjuk.”

„Remélem, hogy közelebb leszünk versenytempóban az előző versenyhez képest, és ha tartani tudjuk velük a lépést, talán még javíthatunk is. Ne aggódjanak, agresszív leszek”

– ígérte.

Csapattársa, George Russell ezúttal jócskán elmaradt tőle, csak a 8. rajtkocka lett az övé. „Jónak éreztem a Q1-et, de fokozatosan egyre rosszabb lett, és elszállt az önbizalmam. Aztán az utolsó körben elkövettem egy hibát. A tempónk megvolt a negyedik-ötödik helyhez, szóval kissé frusztráló.”

George Russell (Fotó: Mercedes)

A hibát a 3-as kanyarban vétette. „Négy-öt tizedet veszíthettem ott. A köröm egészen átlagos volt, és négy tizedet vesztettem az elején, ami nem ideális.”

Russell nem értette, hogy ezúttal miért nem ment neki esőben. Tavaly a Williamsszel is villogott ilyen körülmények között, és két hete Montrealban is nagy formában volt az esős időmérőn. „Nehéz volt megtalálni a megfelelő ívet. Nem végeztem jó munkát ilyen szempontból. De furcsa ez, mert esőben általában szeretek versenyezni, és Kanadában igazán jó volt a tempóm, az autó is mindig jól teljesít ilyen viszonyok mellett. Ma valamiért nem így volt” – kesergett.

A vasárnapi felzárkózásban azonban ő is bízik. A top 5-ös sorozatát viszont nem lesz egyszerű tovább nyújtania. „Határozottan előreléptünk száraz pályán. És tudjuk, hogy az időmérő amolyan gyenge pontunk” – indokolta, miért vár előrelépést.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak