Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton Leclerc-ről: Értelmes versenyző, nem mint a tavalyi ellenfelem...

Hamilton Leclerc-ről: Értelmes versenyző, nem mint a tavalyi ellenfelem...

Sky Sports
Hazai pályán szerzett dobogós helyezése után sem szalasztotta el a lehetőséget Lewis Hamilton, hogy odaszúrjon Max Verstappennek…

A „hivatalos” álláspont szerint nem volt reális győzelmet várni tőlük, Lewis Hamilton mégis mindvégig úgy készült, hogy az első helyért akar harcolni a Brit Nagydíjon. Voltak pillanatai a futamának, amikor úgy tűnt, minden esélye meg is van erre, sőt, sokáig Fortuna is kegyes volt vele, hiszen a leggyorsabbnak tűnő Max Verstappent egy padlólemez-sérüléssel távolította el az útjából, és a Ferrari házi taktikai dilemmája is a kezére játszott, amivel másodperceket hozott Carlos Sainzon és Charles Leclerc-en.

Nála volt a gumielőny is, és elsőre a hajrában jött biztonsági autó is segítségnek tűnt, hiszen „lenullázta” a hátrányát a vörös autókkal szemben, akik közül ráadásul Leclerc a kemény gumin védtelen volt.

A győzelem és Hamilton közé végül Sergio Pérez állt, aki az újraindítást követően elővette a már tavaly is megvillantott agresszív énjét, és egyből a nyolcszoros silverstone-i győztes elé ugrott. Hamiltonnak onnantól már csak a dobogóért volt esélye csatázni, és azt óriási küzdelemben meg is szerezte Charles Leclerc ellen, így harmadikként intették le, a közönség nagy örömére.

Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Sokáig úgy éreztem, benne van a győzelem. De pár dolog ellenünk dolgozott. Az első rajtnál harmadiknak jöttem fel, de visszatértem az ötödik helyre. Aztán Lando mögé kerültem, és több kört is eltöltöttem mögötte. Öt-hat másodpercre nőtt a hátrányom a Ferrarikkal szemben. De le tudtam dolgozni egy igazán hosszú etappal. És akkor azt gondoltam, igen, tényleg a győzelemért harcolhatunk. De sajnos a különbség túl nagy lett, és a kiállásom is elhúzódott” – foglalta össze a versenyét.

Hamiltonnak a végén a lágy gumin volt lehetősége támadni, ám nehezen boldogult ezzel a keverékkel, ami meglepte a Mercedest. „Bajlódtam a felmelegítésével. Ezért buktam két pozíciót is. Nagyon kemény volt.”

A Leclerc-rel vívott csatája viszont élményszámba ment. Rendkívül precízek és agresszívek voltak mindketten, de sikerült kerülniük a hibát és a piszkos manővereket is. Hamilton ennek kapcsán szúrt oda tavalyi bajnoki ellenfelének, Max Verstappennek, akivel egy éve éppen Silverstone-ban, a Copse-ban ütköztek össze.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Charles nagyszerű munkát végzett. Nagy csata volt! Ő egy nagyon értelmes versenyző, teljesen más, mint amivel tavaly szembesültem… Például a Copse-ban, ahol ketten probléma nélkül átmentünk…”

– utalt a balesetük helyszínére, megfeledkezve arról, hogy azért az incidensért az FIA akkor őt büntette, és nem Verstappent. „Szóval micsoda csata volt! És igazán elképesztő hétvége!”

A kérdésre, szerinte a Mercedes elérte-e a fordulatot, elmondta: „Már a fordulóponton állunk, annak a szélén. Még nem teljesen vagyunk ott. A csapat sokat dolgozott, és a hétvégi fejlesztések beváltak. De több kell ennél. Nyomjuk tovább, pozitívak maradunk, és nagyszerű érzés visszatérni a harcba. Nagyon hálás vagyok érte, hogy újra harcban vagyunk.”

 

Borítókép: Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak