Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Vettel meghajtotta Mansell 30 éves bajnoki Williamsét

Videó: Vettel meghajtotta Mansell 30 éves bajnoki Williamsét

F1
Nem akármilyen születésnap a mai Sebastian Vettelé. A Brit Nagydíj előtt pályára vitte a saját tulajdonában lévő 1992-es Williamst. Öröm volt nézni és hallgatni is!

Minden idők egyik legszebb és legsikeresebb F1-es versenyautója a Williams FW14B, mellyel 30 évvel ezelőtt ugyanezen a pályán Nigel Mansell sokadszor adott okot az ünneplésre az őt istenítő brit közönségnek, és amellyel nem sokkal később a Magyar Nagydíjon bebiztosította az első és egyetlen bajnoki címét.

A „Vörös ötös” azóta Sebastian Vettel tulajdonába került, aki úgy gondolta, beszerez némi környezetsemleges üzemanyagot, és az évforduló alkalmából a Brit Nagydíj előtt újra pályára viszi a híres versenygépet.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Vettelnek ezzel már a délutáni verseny alakulásától függetlenül sikerült emlékezetessé tennie a születésnapját. A ma 35 éves négyszeres bajnok kiélvezte a pályán töltött köröket, és kicsit bele is taposott a gázba, hogy érezze, milyen is lehetett itt körözni Mansellként három évtizeddel ezelőtt.

Az 1992-es bajnok a bemutató végén külön köszöntötte Vettelt, még a bukósisakját is aláírta. Mick Schumacher a boxfalról filmezte a Williamst, a Mercedes két versenyzője pedig a célegyenesben fogadta Vettelt.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A német egyébként a születésnapján különleges fejvédővel fog versenyezni. Felesége és gyermekei meglepték őt egy egyedi dizájnnal, melyen a három gyerkőc rajzai mellett a kéznyomuk is helyet kapott. Vettel a 18. helyről várja a silverstone rajtot – már az Aston Martinnal.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: XPB
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/07/XPB_1156983_1200px.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Sebastian Vettel az 1992-es Williamsszel (Fotó: F1/Twitter)

További tartalmak