Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Ferrari örül a Mercedes javulásának: legalább lophatnak pontokat a Red Bulltól!

A Ferrari örül a Mercedes javulásának: legalább lophatnak pontokat a Red Bulltól!

Sky Sports
A Ferrari csapatvezetője, Mattia Binotto jelezte, alakulata örül a Mercedes formajavulásának, abban az esetben ugyanis, ha ez állandósul, a csillagosok akár fontos pontokat is lophatnak a bajnoki rivális Red Bulltól.

Noha Lewis Hamilton vasárnapi dobogójához a körülmények összjátékára és az ellenfelek hibáira is szükség volt, a 2022-es szezon során eddig a Brit Nagydíj volt a leginkább biztató a Mercedes számára, a most bevetett fejlesztések ugyanis úgy tűnik, valóban előrelépést hoztak a csapat számára: egyrészt kevesebbet küszködtek a pattogással, másrészt közelebb kerültek az élbolyhoz.

Bár a Red Bull és a Ferrari még a csillagosok előtt van, amennyiben tartani tudják a most megtalált irányt, akár fel is zárkózhatnak rájuk, vagy, ahogyan azt Hamilton esetében láthattuk, az ellenfelek részéről sokkal kisebb botlások is elegek lehetnek ahhoz, hogy a Mercedes kihívó lehessen.

Adott esetben tehát hármas küzdelemmé válhat a Red Bull és a Ferrari jelenlegi párharca, a Mercedes pedig akár a mérleg nyelve is lehet a bajnoki csatában (hogy ebből nyertesen jöjjön ki, ahhoz óriási javulásra lenne szükség). Ami a vörösöket illeti, úgy tűnik, őket nem zavarja, hogy a Mercedes is beszállhat a buliba.

Mattia Binotto (Fotó: XPB)

Erről csapatvezetőjük, Mattia Binotto beszélt, amikor a Sky a Mercedes javulásáról faggatta. „Örülök, hogy a Mercedes visszatért” – jelentette ki a szakember. „Ezen a versenyen nagyon versenyképesek voltak” – tette hozzá.

„Ez nagyszerű a bajnokság szempontjából. Ők is elvehetnek néhány pontot a közvetlen riválisainktól” – utalt a Red Bullra, majd megjegyezte, bár valóban örül az előrelépésnek, azt továbbra sem tartja valószínűnek, hogy a Mercedes hirtelen favorit lesz, hiszen a fejlődésnek – ezt az előző évek tapasztalatai alapján ő is jól tudja – mindig vannak határai.

„A Mercedes visszatért, új autót hoznak minden futamra, de nem tudom, hogyan fogják kezelni például a költségvetési limitet. A fő problémákat viszont kijavították” – magyarázta Binotto, aki a hétvégi osztrák futamon is szoros csatára számít.

 „A Mercedes és a Red Bull is gyors volt. Ausztriában ismét szoros lesz, és reméljük, hogy meg tudjuk ismételni a jó szereplést. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból” – zárta gondolatát a szakember, kinek csapata az osztrák pálya 2014-es visszatérése óta nem nyert futamot a helyszínen, míg a Red Bull az előző négy évben háromszor is győzni tudott.

Borítókép: Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak