Musorujsag
Élő Eredmények

Az autóban ordítva szurkolt Vettel: „Gyerünk, Mick, gyerünk! Kapd el!”

Az autóban ordítva szurkolt Vettel: „Gyerünk, Mick, gyerünk! Kapd el!”

F1
Páholyból figyelhette Sebastian Vettel az első pontszerzését Mick Schumachernek. Bevallotta, szurkolt neki Max Verstappen ellen.

Miközben az élen szinte vérre menő küzdelem folyt a dobogós helyezésekért, a Brit Nagydíj hajrája a 7-8. helyen is izgalmas csatát hozott. Max Verstappen a sérült Red Bulljával próbálta menteni a menthetőt, ám mivel a lágy gumin Mick Schumacher Haasa is életre kelt, körökön keresztül kellett védekeznie a német ellen.

Sebastian Vettel mindezt pár másodperces távolságból nézte, hiszen korábban mindkét versenyző megelőzte őt azok után, hogy a választott közepes gumija nehezebben melegedett, mint a lágy keverék a Red Bullon és a Haason.

Sebastian Vettel és Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

Schumacher végül 8.-ként ért célba, ám hiába a Verstappen ellen elvesztett ütközet, a pontszerzés így is meglett. És miután ez volt számára az első pontszerzés a Forma–1-ben, barátja, Vettel elsők között sietett oda hozzá gratulálni a leintés után.

Vettel és Schumacher később együtt adtak interjút az F1 TV-nek, és a négyszeres bajnok bevallotta, egy kicsit szurkolóvá változott az utolsó körökben.

„Nagyon örülök a sikerének. Láttam, mi történik, láttam, hogy közelít, és valójában kiabáltam: »Gyerünk, Mick, gyerünk! Kapd el!«”

„Nagyon örülök neki. Régóta megérdemelte volna az eredményt, és nagyszerű, hogy most meglett neki. Amikor láttam őt és Maxot a lágy gumin az újraindításnál, tudtam, hogy esélyem sincs ellenállni. Nem volt értelme visszatámadni. Reméltem, hogy a végén elkapom őket, de túl gyorsak voltak” – mondta Vettel.

„Egészen szórakoztató volt látni őket, ahogyan minden alkalommal csatáznak a tizenötösben, Úgy tűnt, egymás mellett vannak. És volt, hogy a hetes kanyarban is, a Wellington-egyenesben. Szóval szép munka” – fordult a honfitársa felé.

Sebastian Vettel és Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

Neki eközben a 9. hely jutott, amit a csalódást keltő szombati Q1-es kiesése után szép eredményként értékelt. „Jó verseny volt. Igazán korán álltunk ki, és ezzel lényegében az egész középmezőnnyel szemben elévágást hajtottunk végre. Nagyon jó és stabil volt a tempónk, így megtehettük. Minket is meglepett, mennyire erős volt. És nagyon jól kezeltük a gumikat. Szerintem a végéig tudtunk volna menni. A biztonsági autó innen nézve nem segített minket. A közepes gumit választottuk, de talán a lágyat kellett volna, hogy megtarthassuk a hetedik helyünket, de a pontszerzés is nagy eredmény a csapatnak.”

Vettel annak is örülhetett, hogy befejezte a versenyt. Az első rajtnál ő volt az, aki hátulról belerohant az előtte történt baleset miatt hirtelen lassító Alexander Albonba. Elárulta, a megszakítás alatt ő nem nézte vissza a baleseteket, így Csou Kuan-jü félelmetes bukását sem.

„Azt mondták, hogy mindenki jól van, és nem néztem meg, hogy valójában milyen nagy volt a baleset. Nagyon örülök, hogy mindenki rendben van. Nem az első eset, hogy piros zászlót kaptunk, és nagyon gyorsan történt. Az egész mezőny feltorlódik, és az rosszul sül el, elég hozzá egy kis félreértés. A jó hír, hogy semmi rossz nem történt. Remélem, rendben van.”

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

„Ami minket illet, szerencsénk volt, hogy nem sérült az autónk, így folytathattuk a versenyt. Én próbáltam nem nézegetni, hogy mi történt, mert amint kiderül, hogy mindenki jól van, már azon gondolkodsz, melyik gumit tedd fel, mit kell tennünk, honnan rajtolunk, mit jelent ez. Nektek (az újságírókra céloz) ez szünet, van idő beszélni róla, de nekünk folytatódik a verseny, és folyamatosan a versenyről beszélünk.”

Vettel szerint biztató, hogy az Aston Martin versenytempója sokkal jobb volt, mint az időmérős esős. Egy körön azonban muszáj lenne javulniuk. „Ez az Achillesz-sarkunk, és fáj, mert amikor a középmezőny sűrűjébe kerülsz, máris nagy az esélye a balesetnek. Nagyon nehéz, könnyen be is ragadhatsz valaki mögé, és az meghatározhatja az eredményed. Nekünk sikerült áthámoznunk magunkat ezen, de muszáj megoldanunk a szombatokat, mert ez a recept a rendszeres pontszerzéshez” – állapította meg.

Borítókép: Sebastian Vettel és Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

További tartalmak