Musorujsag
Élő Eredmények
×

Még az aszfalton is nyomot hagyott Csou balesete

Még az aszfalton is nyomot hagyott Csou balesete

Twitter, F1i
Még a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán is nyomott hagyott Csou Kuan-jü vasárnap délutáni balesete – derült ki a Sky Sports rutinos tudósítójának, Craig Slaternek hétfőn közzétett posztjából.

Roppant ijesztő rajtbalesettel indult a Brit Nagydíj: az Alfa Romeo újonca, Csou Kuan-jü volt az elszenvedője a George Russell-lel való ütközésnek. A kínai autója, miután összeért a Mercedesszel a levegőbe emelkedett, a földet érést követően pedig felborulva csúszott át a bukótéren, majd ismét pattant egyet és a nézőtér valamint a gumifal közötti keskeny szakaszon ért földet.

Csou csodával határos módon sérülés nélkül úszta meg az esetet, a futam leintését követően már személyesen nyilatkozott, és jelezte, úgy érzi, életét a 2018-ban bevezetett (akkor még többek által ellenzett) glória fejvédő mentette meg.

A horrorisztikus balesetről azóta számos felvétel látott napvilágot, és természetesen az illetékesek (a csapat, valamint az F1 és az FIA képviselői) már vizsgálják a körülményeket, és azt, a szerzett tapasztalatok felhasználásával hogyan lehetne még tovább javítani a biztonságot. Eközben természetesen a sajtó is kiemelt figyelmet fordít a történteknek.

 

A Sky Sports rutinos riportere, Craig Slater nemrég érdekes adalékkal járult hozzá a történtekhez, és mutatta meg, milyen komoly erejű volt Csou autójának becsapódása: közösségi oldalán tett közzé egy képet, amin jól látható, a földet érő autó az aszfalton is nyomott hagyott.

Látva, milyen mély és hosszú nyomot hagyott a becsapódás, még elképesztőbb, hogy Csou sérülés nélkül szállt ki az autóból. Az autóból, ami biztonsági szempontból remekül vizsgázott és tette a dolgát – jelentette ki az Alfa Romeo főmérnöke, Xevi Pujolar. „Van egy belső eljárás, amit végig kell vinni, ha baleset történik, most ezen dolgozunk” – kezdte.

„Egyelőre egy dolgot mondhatok, nagyon jó, hogy az incidens ellenére Csou jól van. Szóval az autót illetően minden a várakozásoknak megfelelően teljesített. Biztos, hogy az FIA is megvizsgálja az esetet, és ha van valami, amin javítani lehet, meg fogják tenni. De ha megnézzük az eddig megtett lépéseket, és az előző évek intézkedéseit, akkor úgy gondolom, mind jól működött. Örülhetünk, hogy senki sem sérült meg” – tette hozzá.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak