Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pérez: Elképesztő volt, rég vártam már egy ilyen csatára

Pérez: Elképesztő volt, rég vártam már egy ilyen csatára

F1
A Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Pérez hatalmas felzárkózást produkált Silverstone-ban, ahol a szezon egyik legizgalmasabb és leglátványosabb test-test elleni küzdelmének is résztvevője volt a véghajrában.

A mexikói pilóta a negyedik helyről vágott neki a Brit Nagydíjnak, a futam (második) rajtját követően viszont esélyei – legalábbis akkor még nagyon úgy tűnt – sokat romlottak, a Charles Leclerc-rel való koccanást követően ugyanis megsérült az első vezetőszárnya, az elem cseréjét követően pedig a mezőny végére csúszott.

Innen kellett tehát visszazárkóznia a pontszerzők közé, vagyis egy átlagos versenyen talán ez lett volna a fő célja, a kaotikus Brit Nagydíjon viszont végül olyan jól sikerült a felzárkózás, hogy a kockás zászló másodikként intette le.

Ehhez persze szükség volt a futam végi biztonsági autós fázisra is, ami az akkor már a negyedik helyen álló Pérezt közvetlenül az élmezőny mögé hozta, az utolsó körökben pedig friss lágy abroncsain remek csatát vívott a szintén friss lágyakon lévő Lewis Hamiltonnal valamint a használt keményeken „küszködő” Leclerc-rel.

Nem túlzás kijelenteni, hármuk csatája a szezon, de talán az elmúlt évek egyik leglátványosabb és legizgalmasabb küzdelmeként marad majd emlékezetes. „Nagyszerű csata volt ez Lewisszal és Charles-lal. Lewis ellen egyszer már úgy éreztem, megvan a pozíció… és aztán… huh, az utolsó körök epikusak voltak, nagyon jó csata volt ez közöttünk” – értékelt.

Fotó: XPB

„Csodálatos, hogy ilyen szintű küzdelmet vívhattunk. A végén Lewisszal ugyanolyan gumikon voltunk, Charles pedig egy kicsit küzdött a tapadásért, de így is nagyon jó küzdelem volt ez. Keményen harcolhattunk egymással. Nagy tempónál is követhettük a másikat” – utalt arra, hogy Silverstone-ban, ahogyan azt a hétvége előtt többen is remélték, valóban erősen kijött a 2022-es szabályváltoztatások manőverezésekkel kapcsolatos jótékony hatása.

„Amikor megelőztem Lewist, vissza tudott előzni, mert szó szerint ott tudott maradni mellettem. Tényleg nagyon jó verseny volt. Az autók ezen generációjával most jobban követhettük egymást, és ha elveszítettünk egy pozíciót, azt vissza tudtuk szerezni egy folyamatos csatában” – emelte ki.

Ami magát az eredményt illeti, Pérez kiemelte, Silverstone ismét jó példa volt arra, hogy sosem szabad feladni. „Csodás visszatérés volt, nem adtuk fel!” – jegyezte meg büszkén. „Végig keményen nyomtuk, a hajrában pedig jött egy jó lehetőség. A rajtnál szorult helyzetbe kerültem, sehová sem mehettem. Charles ott volt a belső íven, Max (Verstappen) a külsőn. A szárnyam elég csúnyán megsérült. Ki kellett cserélni, az utolsó helyre estem, de igen, sikerült visszajönni.”

„Azt mondták, ezeknél az autóknál nem lesz annyira nagy befolyása egy sérült szárnynak, de nem ez volt a helyzet. Szóval kénytelen voltam kiállni… körről körrel kellett visszazárkózni. A közepes gumik nagyon jól bírták, a végén pedig szerencsénk volt a biztonsági autóval, lehetőséget kaptunk arra, hogy a dobogóért harcoljunk. Az utolsó körökben nagyszerű volt a csata. Olyan régen vártam már, hogy egy ilyen jó csatát vívjunk. Agresszív küzdelem volt, Charles-lal is, de közben nagyon sportszerű. Biztos, hogy a szurkolók is élvezték” – zárta gondolatát.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak