Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda bocsánatot kért, Gasly inkább nem kommentálta az ütközést

Cunoda bocsánatot kért, Gasly inkább nem kommentálta az ütközést

F1i
Az Alpha Tauri japán versenyzője, Cunoda Juki vállalta a felelősséget a csapattárssal, Pierre Gasly-val való ütközésért, és azonnal bocsánatot is kért a franciától, aki végül be sem tudta fejezni a Brit Nagydíjat.

A Red Bull második számú alakulatának pilótái a Brit Nagydíj tizenegyedik körében ütköztek Cunoda Juki elhibázott előzési manőverét követően. A csapat versenyének természetesen már ez a koccanás is bevitt egy mélyütést, a helyzet azonban tovább romlott, miután a márkatársnak, Pierre Gaslynak a hátsó szárny meghibásodása miatt fel kellett adnia a küzdelmet.

És ha ez még nem lett volna elég, az ütközés a címvédő, Max Verstappen futamát is tönkretette, a versenyt vezető holland autója alá ugyanis egy Cunoda autójáról leszakadó alkatrészdarab ragadt be (Verstappen bár befejezte a viadalt, tempója jelentősen visszaesett).

Cunoda a futam után gyorsan vállalta a felelősséget a történtekért, és elnézést is kért Gaslytól, akivel egyébként jó kapcsolatot ápol. „Azt hiszem, várhattam volna egy másik lehetőségre, hogy megelőzzem őt. Jó volt a tempóm a kanyarban, szóval arra gondoltam, hogy le tudom hagyni” – kezdte a fiatal japán.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Arra sem számítottam, hogy Pierre annyira be fogja zárni előttem az ajtót, mint tette, szóval ez is egy hiba volt részemről. Elsősorban csak bocsánatot akarok kérni a csapattól. Megsérült az autóm, és innentől trükkös volt a vezetés. Ez megnehezítette a futam hátralévő részét” – magyarázta.

Később aztán közösségi oldalán is elnézést kért minden érintettől. „A Pierre-rel történt ütközés miatt hatalmas bocsánatkéréssel tartozom a csapatomnak, a gyárban dolgozóknak, a szurkolóknak és főleg Pierre-nek. Ez teljes mértékben az én hibám volt. Ausztriában erősebben térek majd vissza” – írta, jelezve, már a következő futamra koncentrál.

Ami a csapattársat illeti, Gasly érthetően csalódott volt Cunoda túl optimista manővere miatt, és utalt rá, minél kevesebbet mond arról, annál jobb. „Jukival ütköztünk, igen. Nem akarok most erről beszélni, ez egyértelműen olyasmi, amit majd magunk között kell megvitatnunk, mert mindketten ott voltunk a pontszerzők között. Nyilvánvaló, hogy egy felesleges incidens volt, én csak roppant csalódott vagyok miatta” – fogalmazott.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki és Pierre Gasly ütközése (Fotó: XPB)

További tartalmak