Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon kihozta a legjobbat századik versenyéből

Ocon kihozta a legjobbat századik versenyéből

Alpine
Remekül sikerült Esteban Ocon századik királykategóriás versenye! A fiatal francia idei legjobb eredményét elérve ötödikként ért célba Ausztriában, ahol érzése szerint a hétvége során végig sikerült kihozni a maximumot a lehetőségekből.

A 2016-os szezon felénél debütáló Ocon a 2022-es Osztrák Nagydíjon érte el királykategóriás pályafutása egyik fontos mérföldkövét: a mai volt a századik Forma–1-es futama. A középmezőny egyik legstabilabb pontjává váló pilóta ezt legjobb 2022-es eredményével ünnepelte meg egy pontok tekintetében jól fizető hétvégén.

Ocon ugyanis már a tegnapi sprinten beverekedte magát a legjobb nyolc közé (hatodik lett) és pontszerzéssel (kettő egységgel gazdagodott) alapozott meg a nagydíjnak, amiből érzése szerint sikerült kihoznia a maximumot.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Ezzel valószínűleg nem áll messze a valóságtól, hiszen ő volt az „első” a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes célba érkező versenyzői mögött. „Eléggé érzelmes volt a futam” – kezdte értékelését a leintés után. „Nagyon elégedett vagyok a teljes hétvégével. Optimalizáltuk a teljesítményünket az időmérőtől a sprinten át a versenyig” – emelte ki.

„Tizenhárom pontot szereztünk, ami óriási! Most negyedikek vagyunk a konstruktőri bajnokságán a McLarennel megosztottan, szóval ez elég jól sikerült most a csapatnak” – folytatta a fiatal pilóta, aki két hét múlva hazai közönsége előtt folytathatja a szereplést.

„Várom már a hazai versenyt, magabiztosan fogunk odautazni. Úgy érzem az autónk hétvégéről hétvégre javul. Komoly fejlesztéseket vittünk Silverstone-ba, és úgy tűnik ezek működnek is. Elégedettnek kell lennünk velük” – zárta gondolatát az első (és eddig egyetlen) győzelmét tavaly a Magyar Nagydíjon szerző pilóta.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak