Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mika Häkkinen a nagy riválisa fiát dicséri

Mika Häkkinen a nagy riválisa fiát dicséri

Mika Häkkinen
Mick Schumacher fejlődését örömmel nézi a finn világbajnok.

Voltak idők, amikor a Forma-1 szurkolók többsége két versenyzőért: Michael Schumacherért és Mika Häkkinenért rajongtak. Érdekes módon ez nem olyan „vérre menő” párharc volt, mint mondjuk a Senna-Prost rivalizálás, de a rajongók nagy része meglehetősen komolyan vette az ellenségeskedést.

Mika Häkkinen és Michael Schumacher (Fotó: xpb.cc)

Ma már nem hagynák szó nélkül, de például 2000-ben a Hungaroringen Häkkinen első pályára lépését is kisebb füttykoncerttel fogadta a közönség. Persze volt is rivalizálás, volt is némi üzengetés a versenyzők közt, de megfelelő tisztelet mellett.

Jó példa erre, hogy Michael Schumacher segített megünnepelni Häkkinen 1998-as bajnoki címét – átment a McLaren garázsába, hogy tiszteletét tegye az új bajnoknál (meg is kapta a Ferrari rajongóktól, hogy áruló)

Mika Häkkinen első világbajnoki címét szerzi 1998-ban a Japán Nagydíjon. (Fotó: xpb.cc)

Sokan próbálták gyújtogatni a rivalizálás lángjait, de nem nagyon akart menni, mindketten tisztelettel beszéltek a másikról.

Mika Häkkinen és Michael Schumacher (Fotó: xpb.cc)

És most, 20 évvel később Mika Häkkinen újra Schumacherről beszél. Igaz, most már a fiáról, Mickről, de ugyanolyan tisztelettel, sőt most már talán szeretettel. Mert egyébként a rivalizálás sok év múlva a legjobb teljesítményt kipréselő helyzetként marad meg a fejben, általában jó emlékként, szívesen visszagondolva rá.

Häkkinen saját bevallása szerint nagy örömmel nézi, ahogy a kis Schumacher szárnyait bontogatja. Erről a Unibet oldalán közzé tett publikációjában írt.

Nagyon boldog voltam, hogy ismét láthattam Mick Schumachert erős versenyt teljesíteni a Haas színeiben. A hatodik helyen végzett, két hellyel előrébb a nálánál jóval tapasztaltabb Kevin Magnussen előtt.

Mick Schumacher,és Lewis Hamilton (Fotó: Haas/LAT)

Mick nagy figyelmet kap az édesapja hírneve miatt, és ez nyomás jelent számára. Ő azonban egy nagyon nyugodt, érett fiatal srác – még mindig csak 23 éves – és egyre jobban bízik önmagában és az autójában.

A tavalyi szezon az első F1-es szezonja, egy éve volt a tanulásra egy nem versenyképes autóban. Idén viszont már láthatjuk, hogy a csapat előrelépéseket tett, szóval itt az esély, hogy megmutassa, mire is képes valójában” – zárta sorait a kétszeres világbajnok.

Borítókép: Mika Häkkinen és Michael Schumacher (Fotó: xpb.cc)

További tartalmak