Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Mercedes után új Bottasnak, hogy az ízlésére szabják az autóját

A Mercedes után új Bottasnak, hogy az ízlésére szabják az autóját

Autosport
A győzelmekért még nem küzdhet, de Valtteri Bottas így is kap valamit az Afla Romeótól, amit a Mercedestől nem kaphatott meg rendszeresen.

Célba vette a konstruktőri negyedik helyet Valtteri Bottas az Alfa Romeóval. Voltak ugyan hullámvölgyeik idén, és a megbízhatóságukkal is adódtak problémák, a célkitűzése ugyanakkor mindent elárul a magabiztosságáról és a jelenlegi lélektani helyzetéről. Év eleje óta hangoztatja, új otthonra talált az Alfa Romeónál, ahol nemcsak hosszú távon számolnak vele, de vezérnek is tekintik őt, építkezni kívánnak a tapasztalatára. Ilyesmit az F1-ben először tapasztal.

Bottas nem tagadja, a Mercedesnél töltött öt éve során Lewis Hamilton háttérbe szorította őt a domináns személyiségével a csapaton belül. Hogy ennek milyen hatásai voltak a gyakorlatban, arról most Silverstone-ban festett képet, ahol arról beszélt, hogy új helyzet számára, hogy jelenleg az Alfa Romeo autóját az ízlésének megfelelően állítják be, amit előző csapatánál nem sokszor kapott meg.

“Valtteri, itt James…”. Szocsi, 2018 (Fotó: XPB)

„A múltban elég gyakran mentem olyan beállítással, ami elméletben a leggyorsabb volt, de a gyakorlatban nem feltétlenül biztosította a legkényelmesebb vagy legjobb vezethetőséget a vezetési stílusom szempontjából. Most úgy érzem, sokkal inkább megvan ez nálam, már a kezdő beállításoknál is, amiket előzetesen, elméleti alapon a legjobbnak gondolunk. Már ennél jobb a vezethetőség, és onnan kezdjük a finomhangolást, ami még jobbá teszi.”

Mivel Bottas nagy formában kezdte az idényt, felmerült, összességében talán jobban is vezet annak köszönhetően, hogy jobban kibontakozhatott. „Ezt elég nehéz megítélni, mert minden új idén. De ha azt nézzük, milyennek érzem az autót, egészen elégedett vagyok. Talán Monaco és Baku volt nehéz” – felelte a felvetésre.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Elismerte, a jelenlegi környezete jó hatással van rá, és úgy érzi, még mindig bőven van benne potenciál. „Még nem értem el a csúcsot versenyzőként. Még tanulok. De ez a szép ebben a sportágban, hogy folyamatosan tanulni akarsz.”

„Ez a közegen is múlik, azon, mi vesz körül. Nálam ez működik, és igazán szeretem az autót. És úgy is állíthatom be, ahogyan akarom”

– magyarázta a finn.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak