Musorujsag
Élő Eredmények

Visszatért az Alfa Romeo szimulátorcsapatába Bereznay Dani

Visszatért az Alfa Romeo szimulátorcsapatába Bereznay Dani

Alfa Romeo
Az /Alfa Romeo színeiben vág neki az idei F1-es e-sport bajnokságnak Bereznay Dániel. A magyar szimulátoros a korábbi közös sikerek megismétlését veszi célba.

Az Alfa Romeo e-sport csapata, a Sauber Esport szerdán ismertette az idei Forma–1-es szimulátorbajnokságban rajthoz álló versenyzőinek névsorát. Triójuk egyik tagja lett Bereznay Dániel. A magyar e-sportoló Nicolas Lnguet és Tomek Poradzisz csapattársaként vág majd neki az F1 hivatalos 2022-es bajnokságának, mely várhatóan szeptemberben rajtol majd.

„Az F1 Esport-ban az autók teljesen egyenlőek, a csapatok struktúrája és természetesen a versenyzők ügyessége teszi a teljesítménybeli különbségeket” – nyilatkozta Dani a bejelentés kapcsán a Boxutcának.

Bereznay Dániel (Fotó: Alfa Romeo)

Az Alfa Romeo nem ismeretlen közeg Dani számára, hiszen korábban már versenyzett a csapattal, nem is kevés sikerrel.

„Az Alfa Romeónál pályafutásom legsikeresebb éveit éltem meg. Mindig top háromban végeztünk közösen. Nagyon remélem, hogy a történelem ismétli önmagát, és közösen történelmet írunk majd”

– fogalmazott Bereznay.

Az F1-es szimulátorbajnokság helyszíne és pontos versenynaptára egyelőre nem végleges, ám várhatóan az online helyszínek (otthoni játék) mellett valós összejövetelre is sor kerül majd, ahol közönség előtt ülnek gépek elé a résztvevők.

Bereznay Dániel (Fotó: Alfa Romeo)
Borítókép: Bereznay Dániel (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak