Musorujsag
Élő Eredmények

Eldőlt: megbüntetik Sainzot

Eldőlt: megbüntetik Sainzot

FIA
A Ferrari csütörtöki ködösítése után pénteken az FIA megerősítette, sor kerül Carlos Sainz motorcserét érő büntetésére Franciaországban.

A spanyol versenyző két hete az Osztrák Nagydíj hajrájában lángoló motorral adta fel a versenyt. Csapata már akkor azt gyanította, hogy motorhibája ugyanolyan jellegű lehet, mint Charles Leclerc bakui meghibásodása. Akkor az a monacóinál a kérdéses erőforrás végleges elvesztését és a következő futamon egy motorcserés büntetést (valójában kettőt) vont maga után.

Carlos Sainz csütörtökön Le Castellet-ben azt mondta, még nem hozták meg a végleges döntést a hétvégi motorcseréjéről, de elismerte, van esély rá, hogy új erőforrást kap. Elmondása szerint a másik két bevethető egysége már ment annyi kilométert, hogy ne legyenek biztosak benne, hogy probléma nélkül teljesíteni tudják vele a francia hétvégét.

Az FIA pénteken az első szabadedzés alatt közölte, Sainz autójába egy új központi elektronikát építettek. Mivel ez már az idei 3. példánya, a csere automatikusan 10 rajthelyes hátrasorolást von maga után.

Ezzel aligha van azonban vége a motoregységek cseréjének a spanyolnál, jó eséllyel további komponenseket is cserélnek majd a hétvége során.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Így volt ez a Kanadai Nagydíjon is, ahol Leclerc először szintén csak egy büntetést érő motoregységet kapott, majd szombaton jött a teljes erőforrás-csere, ami vasárnap a mezőny végére száműzte őt.

Sainz csütörtökön azt mondta, bármit is hoz a folytatás, magabiztos lehet, mert egyre jobban megvan az összhang közte és az idei Ferrari között, ami ráadásul nagyon versenyképes is.

„A jó hír, hogy minden egyes versenyt megnyerhetünk, amin elindulunk, ha jól csináljuk. Az autónk rendkívül erős, folyamatosan javul minden versennyel, és folyamatosan gyorsulunk, miközben még hátravan az év fele” – mondta optimistán.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak