Musorujsag
Élő Eredmények

Továbbra sem ért egyet Schumacher és főnöke a spielbergi vitájuk kapcsán

Továbbra sem ért egyet Schumacher és főnöke a spielbergi vitájuk kapcsán

Racefans, Sky Sports
Hiába beszéltek, Mick Schumacher továbbra sem ért egyet főnökével az ausztriai sprinten őt feldühítő csapatutasítás kérdésében. Günther Steiner szerint majd megtanulja…

Nagy volt Mick Schumacher öröme két hete Spielbergben, hiszen a vasárnapi versenyen az eddigi legjobb F1-es helyezését érte el, hatodikként intették le. Egy nappal korábban a sprintfutam után viszont dühösen állt a médiahad elé, mivel a verseny során a Haas megtiltotta neki, hogy megelőzze Kevin Magnussent, pedig ő úgy érezte, gyorsabb volt a csapattársánál, és ha elengedi őt, vagy jobban védekezhettek volna Lewis Hamilton ellen, vagy előrébb törhetett volna. Szerinte mindkét esetben több pont üthette volna a csapat markát.

Günther Steiner csapatfőnök később elmagyarázta, azért fagyasztották be a sorrendet versenyzőik között, mert Schumacher kizárólag a DRS-használatnak köszönhette a Magnussennel szemben érzett tempófölényét, vagyis a látszat csalt.

Az olasz és versenyzője a történtek után leültek megbeszélni a helyzetet, ám Schumacher Le Castellet-ben elárulta, nem igazán jutottak dűlőre.

„Elbeszélgettünk róla. Egy olyan helyzet állt elő, hogy megegyeztünk abban, hogy nem értünk egyet. Én úgy vagyok vele, hogy sosem fogják megtudni, mi lett volna, ha elengednek”

– mondta a német.

Kiemelte, azért is érezte fontosnak, hogy beszéljenek a történtekről, mert jó lenne, ha a jövőben világosabb lenne mindenki számára, hogy mit lehet, illetve mik a lehetőségek. „Csak jobban kell értenünk ezt, nekem is az előző versenyekhez képest. Hogy ne legyenek kérdőjelek. Hogy van-e esélyem előzni, és ha nem működik, akkor visszacseréljük a pozíciókat. Mindkét oldal tanul ebből, én is, de ők is” – fogalmazott.

Kevin Magnussen, Mick Schumacher és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Steiner eközben szintén ragaszkodik a saját igazához. Szerinte némi tapasztalattal Schumacher is be fogja látni, hogy miért cselekedtek helyesen. „Igen, biztosan csinálhattuk volna másképp is, de beszéltünk a verseny előtt, és előre mondtam nekik, hogy ha közel fognak kerülni egymáshoz, ez fog történni: a DRS-zónában felzárkóztok, és azt hiszitek, gyorsabbak vagytok, mint a másik. Azonban mihelyst elengedsz valakit, időt veszítesz – mindkét autó veszít – a mögöttünk lévővel szemben. És az nem más volt, mint Lewis Hamilton, aki előnyt kovácsolhatott volna ebből.”

„Csapatként szerintem jól kezeltük ezt, a csapat szempontjából a legjobban, és nem hiszem, hogy csinálhattuk volna jobban ennél. Sikerült két pontot hazavinnünk egy sprintről, amit nem gondoltunk elérhetőnek, szóval jó munkát végeztünk” – magyarázta Steiner a Sky Sportsnak.

Schumacher kapcsán hozzátette:

„Ő nyilván szerette volna megmutatni, hogy gyorsabb is tudna lenni, de mi a GPS-adatokat nézzük, és pontosan tudtuk, hogy a két autónk hogy áll. Ezek szerintem olyan dolgok, amiket idővel meg fog tanulni. És pont az történt, amit a verseny előtt elmagyaráztunk.”

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Végső soron rendben volt. Szerintem érzékelte, hogy a csapatnak szüksége van a pontokra. És ki szerezhet pontokat? Az, aki éppen elöl van.”

Schumacher utóbbi hetekben mutatott formajavulásával egyébként nagyon elégedett a Haas főnöke. „Mick felzárkózott Kevinre, és amit mutatott Verstappen ellen Silverstone-ban, majd Hamilton ellen Ausztriában, azt fantasztikus volt nézni. Ők a nagyfiúk, a legjobbak közül valók, ha nem a legjobbak. Nagyszerű, hogy Mick már tudja tartani a lépést Kevinnel és két autóval szerezhetünk pontokat” – dicsérte versenyzőjét.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

További tartalmak