Musorujsag
Élő Eredmények
×

A 400 futamot is célba veheti Hamilton Wolff szerint

A 400 futamot is célba veheti Hamilton Wolff szerint

Crash, Sun
Miközben Lewis Hamilton a 300. versenyére készül, főnöke még a végét sem látja az együttműködésüknek. Célkeresztben a 400 futam, vagy búcsú a győzelmek időszakától?

A Francia Nagydíjon (14:25, M4 Sport) a Forma–1 történetének hatodik versenyzőjeként lép a 300 nagydíjon rajtolók klubjába Lewis Hamilton. A brit versenyző a 41-et jövő héten betöltő Fernando Alonso után a mezőny második legidősebb tagja, ám a visszavonulás egyelőre nem is téma nála. A szerződése 2023 végéig szól a Mercedesszel, és mint azt Toto Wolff szombaton elhintette, ők készek az együttműködésük folytatására.

A Mercedes csapatfőnöke a mérföldkő kapcsán elmondta:

„Pár hete arról beszéltünk, hogy milyen hosszú lehet az együttműködésünk, az öttől tíz év került szóba. Szóval akár a négyszázig is eljuthatunk”

– jelentette ki az osztrák nem teljesen komolyan.

További 100 versenyt egyébként nagyjából négy további szezonnal érhetne el Hamilton Ha ezt célba venné, Alonso-korúként, 41 évesen is az F1-ben kéne versenyeznie. Korábban azt mondta, nem tudja elképzelni magáról, hogy 40 felett még mindig a királykategória tagja lesz.

Lewis Hamilton és Toto Wolff (Fotó: XPB)

Wolff nevetve hozzátette: „Valaki azt mondta, nem kéne megelégedni egyszerűen a nyolcadik bajnoki címmel, miért nem veszi célba a tízet?”

Három további elsőség végül is még belefér a legalább négy szezonba…

Hogy addig nyúlik a brit pályafutása, azt azonban most még nehéz elképzelni. Sőt, már a 300-asok klubjának tagsága sem feltétlenül jó ómen számára. Az eddig ilyen sok F1-es versenyig jutókban közös vonás, hogy miután átlépték ezt a határt, már képtelenek voltak újra nyerni. Kimi Räikkönennek, Rubens Barrichellónak, Michael Schumachernek, Jenson Buttonnek is a 300. előtt jött az utolsó F1-es sikere, és bár Fernando Alonso még változtathat ezen, egyelőre ő is nyeretlenül áll.

Hamiltonnak a mostani a leghosszabb F1-es nyeretlenségi sorozata. Legutóbb a múlt évi Szaúd-arábiai Nagydíjon ért célba elsőként, azóta 12 futamot rendeztek. A 2007 óta íródó karrierje során eddig valamennyi szezonjában aratott legalább egy győzelmet, és ilyen sokáig egyik évében sem tartott, mire jött az első diadala. Bár közel továbbra sincs e sorozat megtöréséhez, a brit még mindig hiszi, hogy a Mercedes a második félévben képes lehet újra nyerni.

Ha összejönne neki, a 300-asok különcévé válna.

Borítókép: Fotó: Mercedes

További tartalmak