Musorujsag
Élő Eredmények

Divat lett szomjazni az F1-ben – nem csak Hamilton szenvedett

Divat lett szomjazni az F1-ben – nem csak Hamilton szenvedett

F1, Sky Sports, Autosport
Kifeküdt a padlóra Lewis Hamilton a Francia Nagydíj eredményhirdetése előtt, mivel egész verseny alatt nem ihatott. Mint kiderült, távolról sem volt egyedül a vízhiánnyal a mezőnyben.

Igencsak melegük volt az F1-es versenyzőknek a múlt vasárnapi Francia Nagydíjon. A pálya hőmérséklete egész hétvégén az 50 és 60 Celsius-fok között mozgott, és a hosszú verseny emiatt fizikálisan annak ellenére kihívást jelentett, hogy a Paul Ricard-versenypálya nem a legmegterhelőbb a naptárban.

Lewis Hamilton a díjátadó előtt a pihenőszobában a padlóra feküdt, miután elárulta, egész idő alatt egy kortyot sem ivott, és emiatt kissé kiszáradt. Utólag aztán elárulta, valójában sosem szokott túl sokat inni a futamok alatt.

„Hogy őszinte legyek, amúgy is nagyon ritkán iszom a versenyen. Mindig elfelejtem. És a verseny előtt megfelelően hidratáltam magam. De a huszadik kör környékén úgy voltam vele, most igazán innék, de a dolog nem működött. És már jó ideje nem próbáltam ki, szóval lehet, hogy már régóta nem működik. Az is lehet, hogy elpárolgott a víz, nem tudom. Nem nagy dolog. Szerencsére utána ihattam” – mondta a hétszeres bajnok a sajtótájékoztatón.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A szomjazás azonban nem csak számára volt probléma a melegben. Több versenyző egyszerűen nem is visz magával innivalót az autóba. Lando Norris már a múlt évben elárulta, hogy még sosem ivott F1-es versenyen, és most is megerősítette, nem volt itala a fedélzeten.

„Nehéz volt, és fizikálisan is. De még mindig nincs itatóm az autóban. Egyszerűen rosszul vagyok tőle. Nem tudom használni. Nem tudok sok folyadékon inni, miközben vezetek, mert visszajön”

– mesélte.

A kérdésre, történt-e már vele ilyen éles helyzetben, elmondta: „Valójában nem, de tudom, hogy ez lenne. Ezért próbálom kerülni.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Volt csapattársa, Carlos Sainz eközben más okból mond le a versenyeken az innivalóról: spórolni akar a tömeggel.

„Valójában a saját akaratomból döntöttem úgy, hogy nem iszok. A Ferrarival túlsúlyosak voltunk, ezért lemondtam az innivalóról, még a nagy meleg ellenére is. Végül is nem izzadok olyan sokat, és inkább legyek egy tizeddel gyorsabb körönként”

– utalt arra, hogy az a fél vagy egy kilogramm is számít a teljesítmény szempontjából.

Innen nézve, ha Hamilton Mercedesében ott volt az innivaló, és az már tényleg jó ideje nem működik, csapatával elég nagylelkűek voltak a spórolós ellenfelekkel szemben, mégpedig a semmiért…

Borítókép: Lewis Hamitlon kifeküdt a melegtől, de ez sem rontotta el a boldogságát (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak