Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon: Budapestnek, és összességében Magyarországnak is nagyon különleges helye van a szívemben

Ocon: Budapestnek, és összességében Magyarországnak is nagyon különleges helye van a szívemben

Boxutca
A tavalyi futamgyőztes nagyon kedveli Magyarországot, de talán még annál is jobban a Hungaroringet, ami szerinte igazi klasszikus aszfaltcsík.

A 2021-es évad egyik legérdekesebb futama mindenképpen a Magyar Nagydíj volt, ahol olyan különleges pillanatokat élhettünk meg, mint a rajtbaleset, ahol a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas majdnem lenullázta a csapat két legnagyobb ellenfelét, a Red Bull versenyzőit, avagy az egyetlen autó a rajtrácson a start pillanatában (Lewis Hamilton), de nem utolsó sorban az újabb elsőgyőztes avatást, Esteban Ocon személyében. A Hungaroring egyébként is híres arról, hogy sok versenyző itt szerezte meg első F1-es elsőségét, de ezek közül jelenleg csak Fernando Alonso és Esteban Ocon van a mezőnyben.

Utóbbit az M4 Sport riportere, Szeleczky Ádám kérdezte a tavalyi győzelméről.

Esteban Ocon a 2021-es Magyar Nagydíj győztese és a csapattársa, Fernando Alonso (FIA Pool Images)

„Őrület volt! Minden érzelem visszaköszönt abból, amit akkor éreztem, amikor először besétáltam a paddockba, illetve amikor megláttam a Hungaroring-táblát. Budapestnek, és összességében Magyarországnak is nagyon különleges helye van a szívemben, ami a tavalyi futam után örökre így is marad. Boldog vagyok, hogy újra itt versenyezhetek! Az pedig biztos, hogy fantasztikusan éreztük magunkat a csapattal a futam estéjén!”

Hogy a tavalyi sikerek ösztönzőleg hatnak-e rá idén is? Az Alpine versenyzője szerint: Mindenképp! A győzelem után rengeteget nőtt a magabiztosságunk és javult a teljesítményünk is. Ugyanolyan keményen dolgoztunk tovább, hiszen az korábban is működött. Az akkorihoz képest most már teljesen más rutinunk van, de a lényeg így is vasárnap, az utolsó körben dől el.”

Esteban Ocon a 2021-es Magyar Nagydíj győztese (Moy / XPB Images)

Kérdésre válaszolva Esteban Ocon felvázolta, hogyan jellemezné a pályánkat egy olyan versenyzőnek, aki még sosem járt a Hungaroringen.A pálya nagyon élvezetes! Levegőt venni sincs időd, sok jó kanyarkombináció, illetve technikás szakasz található az aszfaltcsíkon. Klasszikus régimódi pálya, versenyzőkként nagyon szeretjük az ilyeneket! Valahogy így írnám le. Jól kell menned az időmérőn, mert vasárnap bár lehetséges, de nem könnyű az előzés. Bárkinek, aki Forma-1-es futamra akar menni, azt mondanám, hogy ez egy kiváló helyszín! Budapest egy ikonikus város, a pálya pedig nincs messze tőle, ezért tényleg érdemes ellátogatni ide. Néhány másik nagydíjhoz képest anyagilag is sokkal elfogadhatóbb!” – mutatta be a Hungaroringet az egyszeres futamgyőztes Esteban Ocon.

Borítókép: Esteban Ocon (M4 Sport)

További tartalmak