Musorujsag
Élő Eredmények

Russell az M4 Sportnak: Nyerni akarok! Nincs vesztenivalóm!

Russell az M4 Sportnak: Nyerni akarok! Nincs vesztenivalóm!

Boxutca
Pályafutása első pole pozícióját szerezte egy olyan pályán, melyen a megszokottnál többet ér a rajthelyezés. George Russell vázolta nekünk a vasárnapi egyszerű taktikáját.

A semmiből az élre! George Russell nemcsak a nézőket, az egymással harcoló két Ferrari-versenyzőt is alaposan meglepte azzal, hogy a Magyar Nagydíj időmérő edzésének hajrájában nagyot robbantva az élre állt, amikor már senkinek sem lehetett válasza. A Mercedes versenyzője pályafutása első pole pozícióját jegyezte hazánkban.

„Ezt csapatként értük el” – szerénykedett elégedett mosollyal az újdonsült pole-szerző az M4 Sportnak nyilatkozva. „Nagyon keményen dolgoztak az este. Mély és őszinte beszélgetéseket folytattunk, és sikerült fordítanunk. Igazán különleges érzés, és holnap készen állunk majd a harcra.”

Amikor csütörtökön interjút adott Szelecky Ádám kollégánknak, Russell a Hungaroring kapcsán azt mondta: ez az a pálya, amelyen talán a leggyorsabbnak érzi magát, de ahol még sosem ért el igazán jó eredményt. Leszámítva persze a tavalyi williamses – megkönnyezett – pontszerzését.

George Russell (Fotó: XPB)

A mostani időmérővel már garantáltan örökké emlékezetes marad számára a Magyar Nagydíj. És ha még vasárnap ezt meg tudná ismételni…

Ujvári Máté emlékeztette, ezen a pályán nem egyszerű előzni, így nem is választhatott volna jobb helyszínt az időmérő megnyerésére. Russell csillogó szemmel, határozottan beszélt a győzelmi esélyéről.

„Nyerni akarok, ilyen egyszerű! Nincs vesztenivalóm!” – jelentette ki. „Nem számítottunk rá, hogy lesz egy pole pozíciónk az első félévben. Azt talán hittük, hogy harcba szállhatunk a győzelmekért bizonyos versenyeken. Silverstone-ban és talán Barcelonában is jó esélyeink voltak. Ez viszont most egész szezonban a legjobb esélyünk. Nincs nyomás, rá fogok hajtani! És mint mondtam, nincs vesztenivalóm.”

A sikerét ironikussá teszi, hogy a Mercedes éppen amiatt tartott leginkább a magyar pályától, mert tudja, idén az autójának az egykörös tempó a gyenge pontja. Rossz rajthelyezésre számítottak és nehéz felzárkózásra. Megkérdeztük, honnan jött ez az időmérős megtáltosodás.

„Változott pár dolog. Tettünk bizonyos dolgokat az este, amik most a segítségünkre voltak. Meglátjuk, ennek lesz-e negatív hatása a versenyünkre. Nincsenek garanciák. Biztos, hogy segíteni fog a jövőben, de segíteni fog a mostani hétvégén is. Most viszont csak a vasárnapra összpontosítok, mert akkor osztják a pontokat” – jelentette ki az F1 újdonsült pole-szerzője.

Vajon lesz-e belőle új futamgyőztes is?

További tartalmak