Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton is résztulajdonosa lett a Denver Broncosnak

Hamilton is résztulajdonosa lett a Denver Broncosnak

Lewis Hamilton
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton csatlakozott az NFL-ben szereplő Denver Broncost felvásárló befektetési csoporthoz, így ő is résztulajdonosa lesz a sikeres amerikaifutball-klubnak.

Az amerikai profi sportok történetének legnagyobb összegű adásvételéről állapodott meg egymással a Denver Broncos eddigi tulajdonosa és a vevő, Walton-Penner: a neves klub 4,65 milliárd dollárért cserél gazdát. Az új tulajdonosi körbe a korábbi amerikai külügyminiszter, Condoleezza Rice valamint a Starbucks elnöke, Mellody Hobson mellett Lewis Hamilton is beletartozik.

A klub ezt kedd délután erősítette meg egy rövid közleményben, melyben kiemelték, a pályán és azon kívül is szép eredményeket jegyző hétszeres világbajnok jelenlétéből reményeik szerint a Denver Broncos is profitálni fog.

„Nagy örömmel üdvözöljük a hétszeres Forma–1-es világbajnokot, Lewis Hamiltont a tulajdonosi csoportban” – írták az említett sajtóanyagban, amit a Mercedes versenyzője is megosztott követőivel. „Ő egy bajnok, aki tudja, mi kell egy győztes csapat vezetéséhez. Továbbá a globális egyenlőség szószólója, beleértve ebbe saját sportágát is.”

 

„Több mint 100 futamgyőzelmével Lewis minden idők legsikeresebb F1-es versenyzőjének számít. Rugalmas hozzáállása, és kiválósága a tulajdonosi csoport, valamint a Denver Broncos számára is értéket jelent majd” – tették hozzá.

„Izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok egy ilyen elképesztő tulajdonosi körhöz és részese lehetek a Broncos történetének” – kommentálta a történéseket Hamilton, kinek posztjában hűséges kutyája, Roscoe is felbukkant, természetesen a klub színeit viselő öltözetben. „Megtiszteltetés, hogy egy világklasszis csapattal dolgozhatok és példaként szolgálhatok a sokszínűbb vezetés értékére a sportvilágon belül. Roscoe már most úgy gondolja, a csapat tagja” – tette hozzá humorosan.

Hamilton egyébként nem most került először közel ahhoz, hogy érdekelt legyen egy neves sportcsapat tulajdonosi körében, az év elején ugyanis tagja volt egy másik csoportnak is, ami ajánlatot tett a Chelsea felvásárlására, miután az ukrajnai háború miatt szankciókkal sújtották a fociklub korábbi tulajdonosát, Roman Abramovicsot. Akkor azonban végül egy másik érdeklődő „futott be győztesként”.

Kép: EPA/TONY AVELAR
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak