Musorujsag
Élő Eredmények

Horner: Én sosem mondanám, hogy a következőn kettős győzelmet várok…

Horner: Én sosem mondanám, hogy a következőn kettős győzelmet várok…

Motorsport, Motorsport-Total
A legkevésbé sem vágyik Christian Horner arra, hogy jobban szorongassa őket a Ferrari. A Red Bull főnöke elárulta, őket is teljesen meglepte az olaszok taktikája Charles Leclerc-rel.

Az egyéni bajnokságban 80, a konstruktőröknél 97 pont a Red Bull előnye a Ferrarival szemben a nyári szünetben. Csapatfőnökük, Christian Horner már a Francia Nagydíj után nem győzte hangoztatni, álmukban sem gondolták a múlt szezon végén, hogy ennyire jól fognak állni, hiszen 2021-ben mindent a Mercedes legyőzésére tettek fel, ezért „az összes csapat közül talán a legkésőbb” kezdtek el dolgozni a 2022-es projektjükön.

Max Verstappen a Magyar Nagydíjon látványos módon aratta újabb győzelmét, ám ehhez – idén nem először – némi segítséget is kapott a Ferraritól, hiszen Charles Leclerc úgy tűnt, már nyeregben volt, amikor csapata meglehetősen korán behívta a második kerékcseréjére, és felrakta az autójára a kemény gumit, amiről a Red Bull és a Mercedes már a futam előtt tudta, hogy kerülni kell a használatát.

Christian Horner, Adrian Newey és Helmut Marko (Fotó: Red Bull)

Mivel a Red Bullnak már szinte túlságosan könnyű dolga van idén, Christian Hornert a verseny után megkérdezték, nincs-e egy kis hiányérzete, és egy része nem kívánja-e azt, hogy bárcsak komolyabb kihívás elé állítaná őket a Ferrari.

„Egyetlen porcikám sem kívánja ezt! Tavaly nehézsúlyú meccset vívtunk, huszonkét menetest. Jobb nem újra keresztülmenni ezen”

– felelte mosolyogva, utalva a 2021-es bajnoki csatájukra, aminél Max Verstappen és Lewis Hamilton pontegyenlőséggel várta az utolsó futamot, és aminél a legutolsó kör döntött végül a holland javára.

Miközben Horner örül, hogy nem kell annyit izgulnia, azért jelezte, szó nincs itt még lefutott bajnokságról. „A bajnoki ponttáblázatok szépen mutatnak, és nagyszerű így kijelentkezni a nyári szünetre. De még sok verseny van hátra, a Ferrari gyors, a Mercedes pedig visszatért a játszmába. Sok van még hátra a bajnokságból, és lesz még egy sprintfutam is. Nem veszünk semmit készpénznek. Sokat kell még versenyeznünk, és különböző pályák jönnek.”

A Red Bull-csapat ünnepel a 2022-es Magyar Nagydíjon aratott győzelmük után (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Horner egy kicsit csipkelődött is az újabb sikerük után. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a franciaországi csalódásuk után kijelentette, hogy Magyarországon kettős győzelmet fognak aratni, mert az autójuk megvan ehhez. Végül a dobogóról is lemaradtak, hiszen Charles Leclerc a 6., Carlos Sainz a 4. helyen ért célba. Amikor a folytatásról kérdezték, a Red Bull csapatfőnöke Binotto „ígéretére” visszautalva jelezte, ők nem kívánnak a dolgok elébe menni.

„Ha egy körrel nyertünk volna most, akkor is óvatos lennék. Sosem jelentenék ki olyat, hogy a következő versenyen az első és második helyen kell célba érnünk. Mi így viszonyulunk a versenyzéshez. Csak az ittre és a mostra fókuszálunk, és versenyenként haladunk”

– fogalmazott.

Ami a mostani hungaroringi versenyt illeti, Horner egyébként nyilvánvaló hibának tartja a Ferrari részéről, hogy Leclerc-t kemény gumin küldték vissza a pályára. Elmondása szerint attól a pillanattól érezte, hogy nyerhetnek is. „Nem számítottam rá, hogy reagálnak a kiállásunkra, mert azt gondoltam, a Ferrari másik taktikát tervez” – utalt arra, hogy Verstappen 38. körben történt kiállása után azt hitték, Leclerc-t még sokáig kint tartják a közepes gumiján.

„Próbálták bebiztosítani a pályán elfoglalt pozíciójukat. Amikor Charles a boxba ment, és a kemény gumikat rakták fel, rájöttünk, hogy a győzelem lehetséges számunkra.”

Borítókép: Fotó: Red Bull

További tartalmak