Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Albon 2023-ban is a Williamsnél marad

Hivatalos: Albon 2023-ban is a Williamsnél marad

Williams
Azt követően, hogy a hétvégén már erősen utaltak rá, hogy megtartják fiatal pilótájukat, a Williams szerda délután hivatalosan is bejelentette, Alexander Albon 2023-ban is a csapat versenyzője marad.

A brit alakulat már órákkal korábban közölte, délután (magyar idő szerint 16 órakor) bejelentést tesz, az elmúlt napok eseményeinek fényében pedig sokan találgatták, vajon, mit közöl majd a nyilvánossággal a csapat. Felmerült, csak reklámot akarnak csinálni egy kisebb történésnek, míg voltak olyan merész elképzelések is, melyek szerint Oscar Piastri érkezését jelentik be.

A legvalószínűbbnek viszont az tűnt, hogy Alexander Albon szerződéshosszabbítását jelentik be, a hétvégén ugyanis a csapatvezető, Jost Capito ugyanis jóformán egyértelművé tette, hogy a thai 2023-ban is velük marad, hiszen elégedettek velük.

Hivatalosan viszont eddig nem erősítették meg ezt. A szerdai bejelentésben viszont erre is sor került: a Williams közleménye arról szólt, hogy Albon 2023-ban is a csapat versenyzője marad. Ezt a thai pilóta is megerősítette közösségi oldalán – mégpedig egy humoros poszttal, melyben Piastri tegnapi, nagy port kavart közleményére utal, annak stílusában közli, marad csapatánál.

„Úgy tudom, a Williams Racing az én beleegyezésemmel ma délután sajtóközleményt adott ki arról, hogy jövőre náluk fogok versenyezni. Ez így van, és aláírtam a Williamsszel egy 2023-ra szóló szerződést. Jövőre a Williamsnél fogok versenyezni” – írta.

 

A hosszabbításról a csapat is egy jó hangulatú, humoros videót közölt, melyben Albon először azzal viccelt, ő a Williams e-sport pilótája és F1-es versenyzője, majd a tárgyra tért és bejelentette, a folytatásban is velük marad. Először úgy fogalmazott, 2023-ban és még tovább marad, majd viccesen megjegyezte: egészen 45 éves koráig.

Később aztán komolyra fordította a szót, és hozzátette: „Az idei szezonom jó ezzel a csapattal. Többet akartunk, és ez a cél (itt a háttérben lévő győzelmi kupákra mutat), és ezért küzdünk. Jó, hogy nyugalomra leltem, és előre haladok a Williamsszel. Jól kezdtük az évet, és jól érzem magam a csapatnál. Boldog vagyok a jövő miatt, a szezon hátralévő részében pedig leszegett fejjel fogunk a munkánkra összpontosítani.”

„Alexander nagyon jó versenyző és a Williams megbecsült tagja, ezért örömünkre szolgál, hogy megerősíthetjük, hosszabb távon is együtt fogunk dolgozni vele” – fogalmazott a csapatvezető, Jost Capito, megerősítve, Albon többéves szerződést kapott. „A képességek és a tanulásra való hajlam nagyszerű keverékét hozta magával, ami a jövőben még több sikert eredményezhet. Elszánt versenyző és hűséges csapattag. Örülünk, hogy stabil alapot biztosít számunkra a fejlődéshez.”

A Williams arról nem tett említést, ki lesz Albon csapattársa a 2023-as szezonban. Ami a jelölteket illeti, bőven találkozhattunk már nevekkel. A jelenlegi márkatárs Nicholas Latifi mellett (kinek maradására nem sok esélyt adnak a szakértők) a már említett Pistrit is szóba hozták a csapattal, akárcsak Nyck de Vriest és a jelenleg a Williams akadémiáján edződő Logan Sargeantet.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak