Musorujsag
Élő Eredmények

Horner szerint a magyarországi volt Verstappen egyik legjobb futama

Horner szerint a magyarországi volt Verstappen egyik legjobb futama

F1
Komoly dicséretben részesítette a Magyar Nagydíjat a 10. rajthelyről megnyerő Max Verstappent a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner, aki úgy véli, a múlt vasárnapi volt a holland egyik legjobb F1-es teljesítménye.

Nem mindennapi eredményt ért el a címvédő világbajnok a Hungaroringen: az időmérőn műszaki hiba miatt csak a 10. rajthelyet megszerző holland különösebb káosz és biztonsági autós fázis nélkül jött fel az első helyre úgy, hogy a futam során egyszer még meg is pördült. Nem meglepő tehát, hogy sokan kalapot emeltek előtte a verseny után.

Komoly dicsérettel illette versenyzőjét a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is, aki összegzésében úgy fogalmazott, ez volt a mezőnyt 2015 óta erősítő holland pilóta egyik legjobb teljesítménye a királykategóriában.

„Csak a teljesítményre tudok koncentrálni, és a csapat nagyszerű munkát végzett” – kezdte elégedetten a brit szakember. „Amit láttuk, hogy Charles (Leclerc) a keményeken jön ki, gondoltuk, hogy már tényleg van esélyünk. Sergio (Pérez) is fantasztikus volt, mert más taktikán ment és hagyta, hogy Max azonnal Charles mögé kerüljön és megcsinálja az előzést. Max aztán megpördült, kicsit jobban felmelegítette a gumikat és újra kellett kezdenie az egészet.”

Christian Horner és Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Fenomenálisan teljesített. Pénteken nem voltunk formában, a szombatunk nehéz volt, annak ellenére, hogy úgy éreztük, javítottunk az autón. Aztán jött egy igazán versenyképes futam. Volt egy kis kuplungprobléma az elején Max esetében, amit kezelni kellett, de megoldottuk és elengedtük őt. Ez aztán ez volt az egyik legjobb teljesítménye” – emelte ki.

A csapatfőnök a stratégiai csapatot, főleg annak vezető mérnökét, Hannah Schmitzet is dicsérte, amiért ütőképes taktikával járult hozzá a diadalhoz. „Nagyszerű a stratégiai csapatunk a pályán és a főhadiszálláson is. A boxfalon Hanna felelt a taktikáért. Fantasztikus, és az egész csapat az, hiszen itt nemcsak egy emberről van szó. A kiállások újra dinamikusak voltak. Csodás látni, ahogy az egész csapat dolgozik” – folytatta elégedetten.

Horner Pérezzel is elégedett volt, aki szintén a középmezőnyből indult és ötödikként ért célba. A főnök úgy érzi, a mexikói az utolsó virtuális biztonsági autós fázis nélkül feljöhetett volna a dobogóra is. Ami pedig a folytatást illeti, a szünet után érzése szerint erősebben tér majd vissza. „A VSC nélkül dobogóért harcolhatott volna. Másfél másodperccel gyorsabb volt a végén, mint George (Russell) és Carlos (Saiz). Nagyon-nagyon gyorsan jött. A nyári szünetben újra kell kezdenie a munkát, hogy megértse, mi nem ment neki az előző futamokon. Spától erősebben tér vissza” – mondta.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak