Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardo már várta a szünetet: Nem volt valami jó az előző fél év…

Ricciardo már várta a szünetet: Nem volt valami jó az előző fél év…

RaceFans
A McLaren rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo már várta a magyar és a belga hétvége közötti, szűk egyhónapos nyári szünetet, miután csalódást keltően indult második, az istállóval közös szezonja.

Az ausztrál versenyző első McLarennél töltött évada vegyes eredményeket hozott: a nehéz kezdés (ami egyébként a többi csapatváltóra is jellemző volt) után az év második felben magára talált, Olaszországban pedig futamgyőzelmet is ünnepelhetett. Ezt követően ő és az alakulat is abban bízott, 2022-ben ezt a jó lendületet viszi majd tovább.

A szabályváltozások utáni első év viszont újra csalódást keltően indult: Ricciardo csak 19 ponttal járult hozzá a McLaren első 12 futamon szerzett 95 egységéhez, miközben az esetek többségében ismét elmaradt a fiatal márkatárstól, Lando Norristól.

Annyira nem meglepő tehát, hogy a Magyar Nagydíj után (ami szintén felejthető volt számára) kijelentette, már várta a nyári szünetet és azt, hogy feltöltődhessen a valóban gyengén sikerült első 12 versenyt követően. „Szükségem van a szünetre, már csak azért is, mert az előző hat hónap nem volt valami jó” – fogalmazott.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„De szerintem a szünet akkor is jól jön, ha fantasztikusan sikerült az ember szezonja. Jó, hogy az ember elszabadulhat egy kicsit. Az F1 mostanában roppant intenzív. Még a szállodák is tele vannak, és az ilyen hétvégék annyira teltházasak, hogy jól fog esni, hogy kicsit kiszakadhatok” – magyarázta.

Az ausztrál (aki ha teheti, a nyári pihenőt otthonában tölti) arról is beszámolt, általában hogyan megy nála az F1-es körforgásból való kiszakadás, és hogyan kezdi újra szükségét érezni annak, hogy visszatérjen abba. „Őszintén mondom, általában vissza szoktam állni egy pontra, ahol mondjuk 10 nap, vagy két hónap szünet után, valahogy kiürül belőlem a nyaralás, és kezdem újra felépíteni magamban a sikeréhséget” – mondta.

„Elmegyek valahová a barátaimmal, megiszok egy sört, jól érezem magam. Aztán úgy érzem, eljutok arra a pontra, hogy elkezdem azt érezni, nem bűntudatról van szó, hanem egyszerűen arról, hogy rendben, ideje újra bekapcsolni magam. Ez egyfajta természetes kapcsoló, ami minden valószínűség szerint tizennégy nap múlva újra bekapcsol nálam” – emelte ki.

Noha szünetre vonult, Ricciardo valószínűleg főszereplője lesz a nyári időszaknak, továbbra is kérdéses ugyanis, hogy megőrizheti-e helyét a McLarennél, annak ellenére, hogy ő maga állítja, 2023-ban is az istállónál maradhat. A kételyek az utóbbi napokban felerősödtek, miután Oscar Piastrit is szóba hozták a csapattal, az Alpine pedig elismerte, nem okozna gondot számára Ricciardo visszatérése, annak ellenére, hogy 2020-ban nem a legjobb körülmények között váltak el.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak