Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Egyértelmű, min kell javítani

Vettel: Egyértelmű, min kell javítani

RacingNews365
A visszavonuló Sebastian Vettel kiemelte, csapatának, az Aston Martinnak elsősorban az időmérős teljesítményen kell javítania, ha jobban akar szerepelni a 2022-es szezon második felében, vagyis utolsó F1-es futamain.

A négyszeres világbajnok csak a tizennyolcadik helyet tudta megszerezni a magyarországi időmérőn, vagyis hazánkban is folytatódott a nem túl acélos kvalifikációs sorozata. Másnap viszont folytatódott az erős vasárnapok sorozata is, Vettel ugyanis fel tudta küzdeni magát a pontzónába: tizedikként zárta a nyári szünet előtti utolsó futamot.

A szezon során többször láttunk már hasonlót a némettől, vagy csapattársától, Lance Strolltól, aki például egy héttel a magyarországi viadal előtt, a francia futamon jött fel a pontzónába a tizenötödik rajthelyről.

Ami a folytatást illeti, Vettel szerint teljesen egyértelmű, hogy csapatának az időmérős teljesítményen kell javítania, hogy még jobban teljesítsen, és több pontot szerezzen a második félévben (ami egyúttal az ő utolsó F1-es féléve lesz). „Vannak még dolgok, amiken javítanunk kell” – kezdte a RacingNews365-nek nyilatkozó pilóta.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

„Azt hiszem, a célunk az kell, hogy legyen, hogy javítsunk az időmérőkön. Ezen kell dolgoznunk, mert a futamaink nem rosszak. Az időmérőkön szerintem kilencedikek, vagy tizedikek vagyunk az erősorrendben” – mondott ítéletet.

„Vasárnap néha megvan a tempónk ahhoz, hogy a középmezőnyben végezzünk” – folytatta a négyszeres bajnok, aki azzal bizonyította, sokkal jobb a vasárnapi tempó, hogy a versenyen közel került Esteban Oconhoz, aki az ötödik helyről kezdte a versenyt. Ezzel kapcsolatban elmondta, érzése szerint harcba is szállhatott volna vele az utolsó körökben.

A virtuális biztonsági autós fázis miatt azonban erre már nem volt lehetősége. „A második kiállás után küszködtem a gumikkal. Azt hiszem, egy kicsit elrontottuk az egyensúlyt. A harmadiknál korrigáltunk, és sokkal jobb volt a helyzet. A végén szerintem elkaphattam volna Estebant, de nyilvánvaló, hogy egy kicsit lemaradtam mögötte. Egyértelműm, hogy a virtuális biztonsági autós fázis ártott nekünk” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel, (Fotó:
MTI/Balogh Zoltán)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak