Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wolffot nem érdekli az ezüstérem: A második az első vesztes!

Wolffot nem érdekli az ezüstérem: A második az első vesztes!

RacingNews365
Noha a Mercedes az utóbbi versenyeken előrelépett és 30 pontosra csökkentette lemaradását a Ferrarival szemben, a csapatvezető, Toto Wolff nem foglalkozik a második helyért folyó küzdelemmel – egészen egyszerűen azért, mert nem hozza lázba.

Tempó tekintetében ugyan a Mercedes még mindig elmarad a Ferrari és a Red Bull mögött, megbízható autójának köszönhetően továbbra is fontos pontokat tud lopni a két riválistól – ráadásul az utóbbi versenyhétvégéken gyorsult is, így még hatékonyabban tudja kihasználni az adódó lehetőségeket. Franciaországban és Magyarországon például kettős dobogóval zártak.

Eközben a Ferrari többször bakizott, így 30 pontosra csökkent a különbség a vörösök és a Mercedes között. Abban az esetben tehát, ha a tendenciák nem változnak, a csillagosok akár harcba is szállhatnak a második helyért az évad második felében.

A csapatvezető, Toto Wolff viszont nem foglalkozik ezzel a lehetőséggel, kiemelte ugyanis, hogy a Mercedesnek mindegy, hogy másodikként, vagy harmadikként zárja az évet, ha a bajnoki címet jó eséllyel már nem fogja elhódítani. „A második az első vesztes” – idézte a gyakran Dale Earnhardtnak tulajdonított mondást az osztrák szakember.

Charles Leclerc és George Russell csatája (Fotó: XPB)

„Számomra az, hogy második vagy harmadik leszel a konstruktőri bajnokságban, nem annyira fontos ahhoz képest, hogy valóban versenyben legyünk az első helyért, fejlesszük az autót, hogy futamokat nyerjünk, legyőzzük a Ferrarit, a Red Bullt és felkészüljünk a következő évre” – magyarázta.

Bár a Mercedes valóban javult az elmúlt hetekben az új fejlesztéseknek hála, George Russell pedig múlt szombaton rajtelsőséget szerzett a Hungaroringen, Wolff szerint mindez nem jelent egyet azzal, hogy az alakulat most már készen áll arra, hogy a nehézkes szezonkezdet után ismét harcban legyen a futamgyőzelmekért.

„Nem akarom azt mondani, hogy most már újra játékban vagyunk, és futamokat nyerhetünk, mert nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet” – mondta. „Szombaton jók voltunk a Hungaroringen, és láttuk a futameredményeket is, de nem hiszem, hogy annyira közel lennénk a Ferrarihoz és a Red Bullhoz, hogy most harcba szállhassunk velük. Nagyon sokat kell még tanulnunk, és az is fontos, hogy hibákat is vétsünk” – utalt arra, hogy ebből is tanulhatnak.

Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: Staley / XPB Images)
Borítókép: Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak