Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Red Bull tudja, nem dőlhet hátra

A Red Bull tudja, nem dőlhet hátra

Autosport, Red Bull
A bajnoki pontversenyt kényelmes, 80 pontos előnnyel vezető Max Verstappen kijelentette, a Red Bull ennek a megnyugtató fórnak a birtokában sem engedheti meg magának, hogy hibázzon a hátralévő versenyeken.

A holland versenyző a múlt hét végén szezonbéli nyolcadik győzelmét ünnepelhette Magyarországon, miután meggyőző teljesítményt nyújtva, komolyabb káosz nélkül jött fel az élre a 10. rajthelyről. Riválisa, Charles Leclerc eközben csak hatodikként ért célba, azt követően, hogy a Ferrari eltaktikázta magát a kemény abroncsokkal.

Ennek az eredménynek köszönhetően Verstappen előnye 80 pontosra nőtt, a Red Bullé pedig már majd’ 100 egység (most egészen pontosan 97). Megnyugtató pozícióban vonulhatott tehát szünetre a csapat és a címvédő.

Ennek ellenére a versenyző külön kiemelte, nem dőlhetnek hátra a folytatásban, és a hibák továbbra sem fognak beleférni. „Természetesen ez egy csodálatos előny, de nem lehet túl sok olyan napunk, mint a szombati volt” – kezdte, utalva a hungroringi motorhibára. „A futamon is volt pár apróbb hibánk a kuplunggal és a felváltásokkal, melyek miatt nem volt kellemes a vezetés.”

Max Verstappen (Batchelor / XPB Images)

„Összességében persze jó volt, de továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk, és még tovább kell javulnunk” – tette hozzá a holland, kinek a szezon korábbi szakaszaiban is többször meggyűlt már a baja autója megbízhatóságával.

Ami a folytatást illeti, a csapatfőnök, Christian Horner is úgy véli, kényelmes az előny, de a csapat figyelme nem hagyhat ki ennek tudatában. „Nagyszerű így nekivágni a szünetnek, de nagyon sok verseny van még hátra. A Ferrari gyors, a Mercedes újra játékban van. Nagyon-nagyon hosszú még az út, és egy sprintversenyünk is lesz még. Semmit sem vehetünk biztosra, sok futam jön még különböző helyszíneken” – mondta.

A Red Bull hivatalos oldalán a csapat mexikói versenyzője, Sergio Pérez is utalt rá, hogy nagyon oda kell figyelni a folytatásban, annak ellenére, hogy nagyon jól alakult számukra az első félév. „Nagyszerű, hogy a csapatunk ott tart, ahol tart, de semmit sem vehetünk biztosra” – figyelmeztetett a monacói futam győztese.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak