Musorujsag
Élő Eredmények
×

Állítólag négy csapat is felvette a kapcsolatot Ricciardóval

Állítólag négy csapat is felvette a kapcsolatot Ricciardóval

ESPN
Az ESPN információi szerint Daniel Ricciardóval – annak ellenére, hogy a 2022-es szezonja eddig meglepően gyengén alakul – négy Forma–1-es csapat is felvette a kapcsolatot, hogy jövőbeli terveiről érdeklődjön.

A nyári uborkaszezon előtt is gyakori téma volt a McLaren rutinos ausztráljának jövője, miután az istálló ügyvezetője, Zak Brown több megjegyzést is tett arra, hogy bár szerződése alapján 2023-ban is velük maradhat, vannak olyan opciók, melyek alapján a kapcsolat megszakítható. Ricciardo erre úgy reagált, mindenképpen ki fogja tölteni szerződését.

Az ausztrál közösségi oldalain később megerősítette, elkötelezett a McLaren iránt, velük képzeli el jövőjét. Ezután valamelyest visszaszorultak a pletykák, a Magyar Nagydíj után viszont ismét Ricciardo lett a pilótakeringő egyik főszereplője.

A fiatal Oscar Piastrit, aki nemrég tagadta, hogy az Alpine szerződtette őt 2023-ra, dacára annak, hogy a csapat ezt hivatalosan is bejelentette, leggyakrabban a McLarennel hozzák szóba, ahol minden valószínűség szerint Ricciardo helyét venné át. Az ESPN információi szerint már Ricciardo sem olyan biztos a maradásában, hiszen több csapattal is kapcsolatban áll.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Érdeklődőkből pedig annak ellenére sincs hiány, hogy Ricciardo 2022-es szezonja meglepően gyengén alakult: az ausztrál az esetek többségében elmaradt fiatal csapattársa, Lando Norris mellett, és továbbra sem érzett még rá a McLaren ritmusára.

Az amerikai portál megjegyzi, a McLaren most arra vár, hogy az ausztrál – aki állítólag nem is érzi jól magát az istállónál – maga lépjen, abban az esetben ugyanis, ha ő dönt úgy, hogy nem él a 2023-as opcióval, az alakulatnak nem kell fizetnie menesztéséért. Ami pedig az opciókat illeti, úgy tudják, négy csapat is felvette a kapcsolatot a versenyzővel, hogy jövőjéről érdeklődjön.

Arról nem írtak, melyik csapatok vették fel a kapcsolatot az ausztrállal, az Alpine csapatvezetője viszont nemrég jelezte, annak ellenére sem zárkóznak el Ricciardo visszatérésétől (sőt!), hogy 2020-ban nem a legjobb viszonyban váltak el egymástól.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak