Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly 40 percig beszélt a versenyigazgatókkal

Gasly 40 percig beszélt a versenyigazgatókkal

F1i
Miután a Magyar Nagydíj időmérőjén törölték a leggyorsabb körét, Pierre Gasly több mint fél órát beszélt a Forma–1 versenyigazgatóival, hogy megoldásokat találjanak a pályahatárokkal kapcsolatos problémákra.

A francia versenyző már a Q1-ben kiesett, miután az ötös kanyarban túllépte a pályahatárokat és elvették addigi leggyorsabb körét. A döntést akkor „roppant vitathatóan” nevezte, miközben a pályaszélesítés egyébként is központi téma volt, hiszen csapattársának, Cunoda Jukinak és a haasos Mick Schumachernek is törölték a leggyorsabb körét.

Gasly másnap a mezőny végéről a tizenkettedik helyig kapaszkodott fel, a futammal kapcsolatos nyilatkozataiban pedig kitért arra, hogy a jó tempót látva még fájóbb volt a szombati döntés, ami nélkül érzése szerint még jobb eredményt érhetett volna el.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Elárulta, hogy az időmérő és a futam között hosszan beszélt az F1 versenyigazgatóival a történtekről, a szakembereket pedig nyitottnak látta arra, hogy idővel megoldást találjanak a problémákra. „40 percet töltöttem velük, próbáltam megbeszélni a történteket és megtalálni a módját annak, hogy mindenki elégedett legyen” – fogalmazott.

„Most nagyon sok munkájuk van. Nem könnyítik meg a saját életüket. Az ötös kanyarban egyértelműen nem voltak meg a megfelelő eszközeik ahhoz, hogy a lehető legigazságosabb módon felügyeljenek” – jelentette ki.

„Beszélgettünk a megoldásokról, hogy a jövőben, először is következetesebben tartassák be a szabályokat, és a helyes irányba haladjunk. Eléggé nyitottak voltak: azt hiszem, várták a visszajelzést. Visszamegyek majd a versenyzőkhöz, a következő hetekben pedig próbálunk olyan megoldást találni, ami számunkra is megoldást nyújt, hogy jobbá tegyük a dolgokat” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak