Musorujsag
Élő Eredmények
×

Schumacher örömmel megmutatná a Ferrarinak, mire képes

Schumacher örömmel megmutatná a Ferrarinak, mire képes

RacingNews365
A Haas fiatal német versenyzője, Mick Schumacher kijelentette, felkészültnek érezné magát, ha adott esetben be kellene ugrania a Ferrarihoz, és örömmel mutatná meg a csapatnak, hogy mire képes.

A korábbi Forma–2-es bajnok második évét tölti a királykategóriában, ahol egyre tapasztaltabbá válik, és néhány futammal ezelőtt a hőn áhított első bajnoki pontokat is megszerezte (később aztán újabb egységekkel fejelte meg ezeket). Egyre otthonosabban érzi magát, és egyre otthonosabban mozog tehát a Forma–1-es mezőnyben.

Ami a jövőt illeti, többször elmondta, fő célja az, hogy a pályafutását évek óta támogató Ferrari versenyzője legyen. A vörösökkel egyébként jelenleg is jó a kapcsolata, hiszen továbbra is ő az istálló egyik tartalékversenyzője.

Vagyis adott esetben ő ugorhat be, ha a Ferrarinak helyettesre van szüksége. Ezzel a lehetőséggel kapcsolatban Schumacher elmondta, felkészülten várja, és egyben izgatottan is, hiszen szeretne bizonyítani a vörösöknek. „Igen” – jelentette ki határozottan, amikor a RacingNews365 arról kérdezte, készen áll-e arra, hogy szükség esetén beüljön a Ferrariba.

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT/Zak Mauger)

„Úgy értem, az autóink nem egyformák, de hasonlóak. Gyakorlatilag 2019 óta velük vagyok és velük nőttem fel, és úgy érzem, értem a procedúrákat. Több mint boldog lennék, ha egyszer beugorhatnék, és megmutathatnám nekik, mire vagyok képes” – magyarázta.

A fiatal német csapatvezetőjéről, Günther Steinerről is beszélt, aki az utóbbi években őszinte stílusáról és nyilatkozatairól vált ismertté, egyes vélemények szerint pedig az ő stílusa nem passzol Schumacheréhez. A versenyző azonban arról beszélt, a szakember nagyon sokat segített neki, és hozzátett fejlődéséhez.

„Mindenki önálló személyiség, Günther pedig roppant egyedi stílusban intézi a dolgokat. Amikor velem beszél, akkor is ugyanolyan egyenes, mint a nyilatkozatai alatt. Valószínűleg olyan ember, akin nagyon kevés szűrő van, és kimondja a véleményét. Ehhez alkalmazkodni kell. Nekem korábban nem volt dolgom hasonlóval, szóval újdonság volt számomra, és meg kellett tanulnom, hogyan kezdjem újra. Úgy érzem, ez sikerül is” – zárta gondolatát.

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak