Musorujsag
Élő Eredmények

Elnapolja a Haas a tárgyalásokat Schumacherrel?

Elnapolja a Haas a tárgyalásokat Schumacherrel?

RTL
Német források szerint elhalasztja a szerződéshosszabbításról szóló egyeztetéseket a Haas Mick Schumacherrel. Az elmúlt napokban lényegesen erősödött a csapat tárgyalási pozíciója.

Azok után, hogy Sebastian Vettel bejelentette, 2023-ban már nem lesz a Forma–1-es mezőny tagja, a németeknek egyetlen reményük maradt a királykategóriában: Mick Schumacher. A Haas versenyzőjének helyzete ugyanakkor még nem nevezhető biztosnak, hiszen egyelőre nem kapott új szerződést.

Günther Steiner csapatfőnök a közelmúltban azt kommunikálta, hogy a nyári szünet idején ülhetnek tárgyalóasztalhoz Schumacherrel, ám a német RTL értesülése szerint a terv azóta változott. Miután Schumachernek Fernando Alonso Aston Martinnal kötött megállapodása után nem sok kecsegtető lehetősége maradt az F1-ben, a Haas úgy döntött, tovább kivár az egyeztetésekkel, és megvizsgálja, miként teljesít a versenyzője a második félévben. Az idő már nem sürgeti őket.

A Haas tárgyalási pozíciója jelentősen megerősödött az elmúlt napokban. Míg Schumacher korábban Vettel potenciális utódjaként emlegették az Aston Martinnál, a versenyző most már nemigen gyakorolhat nyomást jelenlegi csapatára, hiszen lassan elfogynak a reálisan megszerezhető ülések. Kiadó hely a Williamsnél, az Alpha Taurinál, az Alfa Romeónál és az Alpine-nál van.

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

Utóbbi csapat Oscar Piastrihoz ragaszkodna, ám ha el is veszíti, állítólag Daniel Ricciardo lehet az első számú jelöltjük. Az Alfánál Csou Kuan-jünek a hozott támogatás mellett az idei jó eredmények is stabil alapot jelentenek a hosszabbításhoz, Cunoda Juki sem esélytelen az Alpha Taurinál, a Williamsnek pedig sok jelöltje lehet, és Schumacher szempontjából nem is biztos, hogy előrelépés lenne a jelenlegi sereghajtóhoz szegődni.

Az RTL szerint Schumacher F1-es sorsa így leginkább a Haas kezében van – no meg a saját kezében, hiszen amennyiben a hátralévő kilenc futamon bizonyít, lehet esélye az ülése megtartására. Amennyiben mégsem, a legrosszabb esetben még az is előfordulhat, hogy Németországnak 1981 óta először egyetlen versenyzője sem lesz az F1-ben.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak