Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sainz: Nehéz dolgunk lesz, de amíg van esély, nem adjuk fel

Sainz: Nehéz dolgunk lesz, de amíg van esély, nem adjuk fel

F1i
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz kijelentette, tisztában van vele, hogy a Ferrari komoly hátrányba került, de kiemelte, egészen addig, amíg alakulatának esélye van a bajnoki győzelemre, a csapattagoknak hinniük kell abban, hogy összejöhet a győzelem.

A Red Bull és Max Verstappen futamgyőzelmeinek valamint a Ferrari taktikai, valamint műszaki bakijainak köszönhetően a nyári szünet előtt az egyéniben 80 pontosra nőtt a holland versenyző előnye Charles Leclerc-rel, a konstruktőri tabellán pedig 97 egységnyire hízott az osztrák alakulat fórja a Ferrarival szemben.

Kényelmes pozícióból vághat tehát neki a szezon második felének a Red Bull és Verstappen, a Ferrarinak pedig tisztában kell lennie azzal, hogy komoly fordításra lesz szükségük, ha a bajnoki tabella élére akarnak állni – és ott is akarnak maradni a szezonzáró után.

A csapat spanyol versenyzője, Carlos Sainz ezzel kapcsolatban kijelentette, tudja, hogy nehéz helyzetbe kerültek, de nem fogják bedobni a törülközőt addig, amíg minimális matematikai esélyük van a győzelemre. „Teljesen egyértelmű, hogy a Ferrarinak mit kell tennie: meg kell nyernünk azokat a futamokat, amelyeket Max is meg akar nyerni” – kezdte.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Nyilvánvaló, hogy a huszonöt pont megszerzése komoly különbséget jelent a bajnokságban. Szerintem még sok dolog történhet az élmezőnyben. Továbbra is nagy csata zajlik a két csapat között, ami egészen az év végéig fog tartani” – magyarázta.

Noha bízik csapatában, és nem akarja feladni a harcot, Sainz azért megemlítette, a Ferrari felzárkózásához néhány, a szezon legelejét idéző műszaki hibára is szükség van a Red Bullnál. „Igaz, hogy egy bizonyos ponton szükségünk lesz egy kis segítségre a Red Bulltól a megbízhatóság és a kiesések terén. De még ezek nélkül is, amíg statisztikailag nyitva van az ajtó, nem adhatjuk fel.”

„Szerintem az első számú szabály a sportban az, hogy addig, amíg nem lehetetlen valami, addig hinned kell, és amíg csak tudsz, próbálkoznod kell. Addig kell igyekezned, hogy harcban légy, amíg a statisztika az utadba nem áll. Addig is próbálkozunk, fejlődünk és igyekszünk csapatként is tovább javulni, mert amit idén megtanulunk, az hasznos lehet számunkra a következő években is” – zárta gondolatát az F1 legújabb futamgyőztese.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak