Musorujsag
Élő Eredmények

A csapatfőnök szerint Alonso szerződtetése egyértelmű üzenetet hordoz

A csapatfőnök szerint Alonso szerződtetése egyértelmű üzenetet hordoz

F1i
Az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack kijelentette, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerződtetése egyértelmű szándéknyilatkozat volt az istálló részéről, ami ezzel ismét bizonyította, azért van jelen az F1-ben, hogy futamgyőzelmeket szerezzen.

A Magyar Nagydíj után derült égből villámcsapásként érkezett a hír, Fernando Alonso váltja a visszavonuló Sebastian Vettelt az Aston Martinnál. Erre a lépésre kevesen számítottak, nagyon úgy tűnt ugyanis, hogy Alonso hosszabbítani fog az Alpine-nal, majd hirtelen arról tettek bejelentést, hogy hosszabb távú szerződést írt alá a zöldekkel.

Alonso lépése kapcsán többen felvetették, nem biztos, hogy a csapat jól jár egy korosodó versenyzővel, az Aston Martin viszont jelezte, továbbra is bíznak a spanyol képességeiben, szerződtetésével pedig jelezték, továbbra is győzni akarnak.

Mike Krack, a csapatfőnök például nemrég ismét egyértelművé tette, nem kételkedik abban, hogy Alonso kvalitásai és karaktere is értékes lesz az Aston Martin számára. „Egészen egyszerűen úgy tűnik, megvan benne a gyilkos ösztön” – nyilatkozta a szakember a Motorsport Weeknek. „Nem számít, mi történik, tudod, hogy Fernando mindig mindent belead.”

Mike Krack (Fotó: XPB)

„Mindig száz százalékot nyújt, mindig kihozza a maximumot az autóból és a csapatból. A versenyzői képességei kivételesek, a magabiztossága, az ösztön és a intelligencia félelmetes kombinációja, ami jellemző rá” – dicsérte tovább.

„Fernando szerződtetése az Aston Martin F1-es csapatának egyértelmű szándéknyilatkozata: nem azért vagyunk a rajtrácson, hogy kitöltsük a helyeket, hanem azért vagyunk itt, hogy nyerjünk” – emelte ki a szakember, aki úgy érzi, a csapat is meg tudta győzni a spanyolt a tervekkel, amiket elé tárt arról, hogy, valóban győzni akarnak.

„A rajtrács élére vezető úton vagyunk, és Fernando döntése, hogy csatlakozik hozzánk – egy ilyen kaliberű versenyző, aki ezzel jelezte, hisz a projektben – hatalmas elismerés a csapatunk, a márkánk számára. Sokat követel majd tőlünk, de ez elvárható egy többszörös bajnoktól. Fernando lesz a hajtóerő. Együtt emelkedhetünk majd fel. Mint mindenki a csapatban, én is várom, hogy együtt dolgozzunk. A kilátás, hogy jövőre ő és Lance (Stroll) ül majd az autóban, nagyon izgalmas” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak