Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardo elárulta, szerinte ki a legalulértékeltebb versenyző

Ricciardo elárulta, szerinte ki a legalulértékeltebb versenyző

F1i
A McLaren rutinos pilótája, Daniel Ricciardo úgy véli, az eddigi pályafutása során mutatott képességek alapján az Alpha Taurinál versenyző Pierre Gasly a jelenlegi mezőny legalulértékeltebb tagja.

A fiatal Gasly komoly reményekkel érkezett a Red Bullhoz a 2019-es szezon elején – azt követően, hogy Ricciardo eligazolt onnan, hátrahagyva az egyik legértékesebbnek tartott királykategóriás versenyzői ülést –, tizenkét futam után viszont lefokozták őt, vagyis visszaküldték a bikások második számú alakulatához.

Noha egy ilyen lépés könnyen megtörhette volna pályafutását, a francia nemhogy nem rogyott össze, hanem erősebben vágott vissza! Az elmúlt években a középmezőny egyik legstabilabb tagja lett, dobogós helyezéseket és futamgyőzelmet is szerzett.

Pierre Gasly és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Teljesítményét látva Ricciardo úgy érzi, a fiatal francia a jelenlegi mezőny leginkább alulértékeltebb versenyzője. „Kedvelem is őt” – kezdte nyilatkozatát, amikor kikérték véleményét arról, ki az, aki nagyobb elismerést érdemelne. „Csak, hogy tudják, nem ő az egyetlen, akit kedvelek. Emberként is kedvelem őt, azt is, amit eddig mutatott. És nem ő az egyetlen.”

„A Red Bullnál a csúcsra került, és nagyon nagy lehetőséget kapott. De ez eléggé rövid életű volt. Eljutott a csúcsra, de amilyen gyorsan odakerült, olyan gyorsan vissza is esett. Remek jellemvonásai vannak, nagyon rugalmas, és még mindig harcol” – dicsérte riválisát.

„2020-ban megnyert egy futamot. Volt néhány dobogós helyezése, szóval szerintem akkor, amikor mindenki leírta őket, még erősebben tért vissza. Örülök ennek, emberi szinten is, mert tényleg bírom. Mint versenyzőt pedig, tisztelem őt. A csúcsra jutni nehéz, ott maradni pedig még nehezebb. Kemény, hullámzó tizenkét hónapot élt meg, és tudom, hogy tényleg nagyon jól vissza tudta küzdeni magát, miután leírták” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak