Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardo 21 millió dollárt kereshet menesztésén?

Ricciardo 21 millió dollárt kereshet menesztésén?

RacingNews365
A RacingNews365 információi szerint a McLaren felkészült arra, hogy érvénytelenítse Daniel Ricciardo szerződését, az ausztrál versenyző menedzsmentje pedig igen komoly kártérítést szeretne kapni ezért cserébe.

Hosszú hetek óta központi téma Daniel Ricciardo jövője, azóta pedig, mióta Oscar Piastri jelezte, nem kíván az Alpine-nál versenyezni 2023-ban, még több szó esik az ausztrálról, fiatal honfitársa ugyanis a hírek szerint a McLarennel kötött szerződést. Ahhoz pedig, hogy 2023-ban beülhessen a narancssárga autóba, valahogy meg kell szüntetni Ricciardo egyezségét, melyben állítólag van egy 2023-as opció.

A RacingNews365 információ szerint a csapat már felkészült arra, hogy szerződést bontson Ricciardóval, hogy helyet csináljon a korábbi F2-es bajnoknak. A lépést azonban (amennyiben egyáltalán sor kerülhet rá) úgy tűnik, nem fogják könnyen megúszni.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

A holland portál úgy tudja, Ricciardo menedzsmentje nagyon komoly, 21 millió dolláros kárpótlást kérne a szerződés felbontásáért cserébe. Ezen felül állítólag az Alpine is szeretne pénzt kérni Piastri szerződtetéséért; a francia alakulat azt az összeget szeretné valahogy visszanyerni, amit az elmúlt négy évben a fiatal pilóta nevelésébe, felkészítésébe fektetett.

Ami Ricciardót illeti, a hollandok cikke megjegyzi, a McLaren békésen szeretne elválni az ausztráltól, sőt, még a helykeresésben is kész a pilóta segítéségre sietni (állítólag több csapattal is tárgyal, például az Alpine-nal, ahol nem zárkóznak el visszatérésétől).

Megjegyzik, amennyiben sikerrel járnak, és helyet találnak Ricciardónak, a McLaren ezt felhasználhatja a tárgyalások során, és jelentősen alacsonyabb kártérítés mellett érvelhet. De várhatóan egyébként is kisebb összegről akarnak egyeztetni, miután Ricciardóék „magasra tették a lécet.” Végül azt tippelik, a végső összeg ugyan várhatóan nyolc számjegyű lesz, de 10 millió dollárnál nem valószínű, hogy sokkal magasabb.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak