Musorujsag
Élő Eredmények
×

Domenicali: A Hungaroring része a Forma-1 hagyományának

Domenicali: A Hungaroring része a Forma-1 hagyományának

Boxutca
Forma–1 ügyvezetője kiemelte, a pálya egyik nagy előnye, hogy a „gyönyörű Budapest” közel van.

A Magyar Nagydíj, vagyis a „hazai pálya” mindig több lehetőséget ad arra, hogy exkluzív interjúk készülhessenek. A csapatok és a Forma-1 vezetősége is szeret Magyarországra látogatni, hiszen egy világváros van csupán néhány kilométerre a versenypályától, ami nagyon vonzóvá teszi.

De nem csak Budapest, maga a pálya is óriási jelentőséggel bír ma már. 1986 óta minden évben rendeznek itt F1-es futamot és bár volt köztük néhány talán felejthetőbb, de már az első hungaroringi összecsapás is bekerült a történelemkönyvekbe.

A Senna-Piquet csata valószínűleg minden komolyabb F1-es történelmi összeállításban szerepel, de az sem elhanyagolható, hogy a pályánk szeret első-győzteseket avatni. Damon Hill (1993), Fernando Alonso (2003), Jenson Button (2006), Heikki Kovalainen, (2008) és Esteban Ocon (2021). De avattunk már itt bajnokot is, annak ellenére, hogy nem épp az utolsó versenyek egyike a miénk a naptárban. 1992-ben Nigel Mansell, míg 2001-ben Michael Schumacher fejére került korona.

Michael Schumachert 2001-ben a Hungaroringen avatták világbajnokká. (xpb.cc)

Nem véletlen tehát, hogy amikor a Forma-1 ügyvezetője, Stefano Domenicali exkluzív interjút adott az M4 Sportnak, kiemelte, sok emléke van a Magyar Nagydíjról.

Szeretek a Magyar Nagydíjról beszélgetni, sok jó emlékem van róla. Sajnos volt egy-két nehéz időszak is, például Felipe balesete, amit még csapatfőnökként kellett átélnem. A Hungaroring része a Forma-1 hagyományának”

– mondta Domenicali az M4 Sport riporterének, Ujvári Máténak a Hungaroringen.

Az F1 vezetője persze tisztában van azzal, hogy a múltból nem lehet megélni és éppen ezért fel is hozta, a sport a jövőre koncentrál, ami viszont a jelen sikereiből is építkezik: 

„Nekünk most már nem a múltról kell beszélnünk, hanem a jövőről, például, hogy mikor fogunk szerződést hosszabbítani. Ez is mutatja, mennyire fontos a Forma-1 Magyarországnak, és annak a rengeteg rajongónak, akik kilátogatnak a helyszínre.”

Így látja Budapestet objektívjén keresztül az egyik F1-es képügynökség fotósa (Photo 4 / XPB Images)

„Ez nem csak nekem, nekünk, hanem mindannyiunknak fontos. Köszönjük a magyar embereknek, hogy ennyire rajonganak a sportágunkért!”

Ami a Magyar Nagydíj jövőjét illeti, jók a kilátásaink, egyelőre 2027-ig szerződésünk van, de mindkét fél elkötelezett a hosszabb távú szerződés aláírásáért. Ehhez azonban, ahogy mindenütt másutt is, néhány területen szükségesek a megújulások.

„Már folynak a tárgyalások a hosszabbításról, valamint a munkálatokról is, amelyek elvégzése szükséges ahhoz, hogy javítsuk a csapatok és a nézők számára az élményt.”

A Forma–1 ügyvezetője, Stefano Domenicali az M4 Sportnak ad interjút a Magyar Nagydíjon.

„Sosem vagyunk teljesen elégedettek, hiszen szeretnénk fejlődni. Bárhová megyünk – és ez nem csak a Hungaroringre vonatkozik -, szeretünk valami újat nyújtani. Maga a verseny áll a hétvége központjában, de fontos a csapatok és a szurkolók kényelme is, akik ráadásul nemcsak Magyarországról, hanem egész Európából, valamint a világ minden tájáról érkeznek. Ezért fontos, hogy mindenhol történjenek újítások.”

Domenicali kiemelte, nagyon jól jön a Magyar Nagydíj szempontjából az, hogy egy világváros van csupán néhány kilométernyire a pályától.

„Itt Magyarországon megvan az az előnyünk, hogy nagyon közel vagyunk Budapesthez. Egy csodás városról van szó, ami külön élményt nyújthat az idelátogatóknak.”

Borítókép: A Forma–1 ügyvezetője, Stefano Domenicali az M4 Sportnak ad interjút a Magyar Nagydíjon.

További tartalmak