Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas még nem élvezett annyira F1-es szezont, mint az ideit

Bottas még nem élvezett annyira F1-es szezont, mint az ideit

Autosport
Az Alfa Romeo versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, jó eséllyel a 2022-es a legélvezetesebb a királykategóriában töltött szezonjai közül, köszönhetően annak a szabadságnak, amit a csapatával kötött hosszú távú szerződés biztosít.

A finn idén csatlakozott az Alfa Romeóhoz, miután öt évet töltött a Mercedesnél, ahol 10 futamgyőzelmet szerzett és kétszer második volt a bajnoki pontversenyben a márkatárs, Lewis Hamilton mögött. Ami az eredményeket illeti, a fenti sortól új alakulatánál elmarad, viszont többször elmondta, sokkal felszabadultabbnak érzi magát.

Ezt elsősorban azzal magyarázza, hogy az Alfa Romeónál érzi, hogy bíznak benne és hosszabb távon számítanak rá, míg a Mercedesnél folyamatosan csak egyéves szerződéseket kapott. Most, hogy visszatekintett a 2022-es évad első felére, ismét ezt emelte ki.

Sőt, felvetette, jó eséllyel az idei évadot élvezi legjobban az eddigi királykategóriások közül. „Valóban ez az első alkalom (hogy hosszabb ideig számítanak rám), mert még a Williamsnél is mindig csak egy évet kaptam” – kezdte. „Most először nem kell stresszelnem és kérdésekre válaszolgatnom, mint azoknak, akik nem tudják, mi lesz velük, és ez biztos nem kellemes nekik.”

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Elmondta, az, hogy nyugodtabbnak érzi magát a teljesítményére is pozitív hatást gyakorol, hiszen sokkal többe tud csak a munkájával foglalkozni. „Eddig talán ez az év a legélvezetesebb. Oké, az ember nem mindig emlékszik mindenre, de tényleg úgy érzem, nem élveztem még ennyire az F1-et.”

„Nagyon jól érzem magam, amikor végre versenyzésre kerül sor. Főleg a középmezőnyben, főleg úgy, hogy itt nagyon más a versenystratégia is, mint az élen. Egy döntéssel sokkal nagyobbat ugorhat előre. Ez teljesen más játék. A Mercedesnél általában csak egy csapat volt, aki ellen harcoltunk, szóval két csapatra koncentráltunk. De most lehet körülöttem hat autó is, és ezzel tisztában is kell lennem. Szóval ez jó dolog” – magyarázta.

Új csapatával kapcsolatban elmondta, a hangulatot fiatalosnak érzi, és sokkal nyugodtabbnak, mint a Mercedesnél, ahol a győzelmekért harcoltak. „Amikor dolgozom, akkor természetesen itt is nagyon keményen dolgozom, de amikor szabadnapos vagyok, azt csinálok, amit akarok. Az élet ezzel a csapattal az F1-ben és azon kívül is szép egyensúlyt teremt nekem” – mondta.

Felmerült, az Alfa Romeónál azt a képet is megoszthatta közösségi oldalán, melyben meztelenül, egy patakban fürdik (ezt később elárverezték, Bottas 50 ezer eurót gyűjtött vele). „Kétlem, hogy ezt (a Mercedesnél) megtehettem volna” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban. „A pályán kívül is nyugodtabb vagyok, és továbbra is tetszik az emberek véleménye, csak már kevésbé érdekel, mint régen. És az egyébként is egy szép fotó volt” – zárta humorosan.

Lewis Hamilton és Valtteri BottAss (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak