Musorujsag
Élő Eredmények
×

Erősorrend – így állnak a versenyzők a második félidő előtt

Erősorrend – így állnak a versenyzők a második félidő előtt

F1
A Forma-1 hivatalos, versenyenkénti erősorrendjének összegzése.

A Forma-1 hivatalos oldala minden verseny után közzé ad egy ranglistát (Aramco Power Rankings), melyben öt főből álló zsűri értékeli a versenyzők teljesítményét. A szakértők pontszámait aztán átlagolják és ez adja a Power Rankings alapjait.

Max Verstappen a Hungaroringen (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

1 – Max Verstappen 8.8
Az első helyen 13 futam után a tabellán 80 pontos előnnyel vezető Max Verstappen áll, aki 10-es ponthatár mellett 8.8-at tudhat a neve mellett. A holland mindkét eddigi sprintfutamon győzedelmeskedett, megnyert 8 versenyt és 258 pontot szerzett. Még hat futamgyőzelem szükséges ahhoz, hogy megdöntse az egy évadon belüli győzelmi rekordot. A Forma-1 zsűrije le van nyűgözve a holland teljesítményétől.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

2 – Charles Leclerc 8.3
A monacói születésű versenyző a kvalifikációkon teljesít kiemelkedően, hiszen 2022-ben eddig hét pole pozíciót szerzett. Ezzel együtt fontos megjegyezni, hogy Ausztria óta nem tudott győzni.

George Russell (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

3 – George Russell 8.0
A tabellán a negyedik, a Forma-1 ranglistáján azonban a harmadik helyet foglalja el. Nagyszerűen kezdett a Mercedes pilótájaként. Egészen a hazai versenyéig olyan kiváló teljesítményt nyújtott, hogy bár a W13-as nincs címszerző formában, a brit mégis minden addigi versenyen az első ötben végzett.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

4 – Lewis Hamilton 7.9
Meglehetősen hullámzó teljesítménnyel indította a 2022-es évet, Szaúd-Arábiában csak 10. lett, de Imolában még lejjebb csúszott, egészen a 13. helyig. Az utóbbi időben azonban egyre inkább magára talál. Öt egymást követő futamon a dobogón állt, a két legutóbbin (francia, magyar) a 2. helyen, ezért az erősorrendi pontszáma is emelkedő tendenciát mutat.

Lando Norris (Fotó: XPB)

5 – Lando Norris 7.7
Egyértelműen nem a legjobban irányítható autó a mezőnyben a McLaren, Lando Norris mégis egészen jól megbirkózik vele. A Red Bull, a Ferrari és a Mercedes pilótáin kívül ő az egyetlen, aki dobogóra tudott állni idén.

A hatodik helyen Fernando Alonso áll, 7.5-ös pontszámmal, a spanyolt a másik spanyol, Carlos Sainz követi (7.3), aki a címvédő márkatársával, Sergio Pérezzel van egy pontszámon (szintén 7.3). A listára még Esteban Ocon (7.1) és Kevin Magnussen (7.0) fért fel az első 10-ben.

Borítókép: A 2022-es Magyar Nagydíj rajtja (Charniaux / XPB Images)

További tartalmak