Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris nem is érti, hogy jött össze az imolai dobogó

Norris nem is érti, hogy jött össze az imolai dobogó

F1
A 2022-es szezont is erősen kezdte Lando Norris, aki az első tizenhárom hétvégén tíz alkalommal is pontot szerzett, és bár saját elmondása szerint több csúcspontja is volt a félévnek, van egy pillanat, ami az összes közül kiemelkedik…

Talán senkit sem lep meg, hogy a fiatal versenyző az imolai futamot tartja az első tizenhárom hétvége legkiemelkedőbb pontjának, ahol harmadikként ért célba, megszerezve ezzel idei első dobogós helyezését. Ez egyébként eddig az egyetlen olyan dobogós eredmény 2022-ben, amit nem a Red Bull, a Ferrari vagy a Mercedes egyik pilótája ért el.

Az első félévre visszatekintő Norris az említett eredmény kapcsán nemrég a királykategória hivatalos oldalának nyilatkozatott, és kiemelte, ha visszagondol rá, még mindig lélegzetelállítónak tartja, és nem is igazán érti, hogyan jött össze…

Elégedett vagyok magammal, azzal, ahogy vezettem és így tovább. Boldog vagyok” – összegezte az eddigieket a fiatal pilóta. „Volt pár csúcspont. Nem is tudom, hogyan szereztem dobogót Imolában. Egyszerűen elállt a lélegzetem. Az idei autónkkal, ez nem kis teljesítmény. Szóval, ha eszembe jut, még mindig mosolygok. De sok további pozitívum is van.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Még mindig rengeteg munka vár ránk. Még mindig hatalmas a különbség közöttünk és az előttünk lévők között. Az időmérő szorosabb lehet, de az időmérő mindig szorosabb, ott az utolsó is közelebb van. Vasárnap a különbség nagyobb, mint régebben volt, és ezen dolgozni kell” – emelte ki.

„Most előbb kiélvezem a szünetet, aztán majd folytatjuk a munkát és kiderül, mit tehetünk az első hétvégén. Azt hiszem, elfogadhatóan indult a szezon, szóval én elégedett vagyok vele” – folytatta Norris, aki főleg azt követően elégedett az eddigiekkel, hogy a McLaren nagyon mélyről indult, a bahreini teszten és a hétvégén ugyanis messze elmaradtak a fékproblémák miatt.

„Nem voltunk olyan erősek az év elején, mint amennyire erősnek kellett volna lennünk. Azóta jól teljesítünk. Ha figyelembe vesszük, hogy a negyedik helyért harcolunk egy csapattal, ami a kezdetek óta erős volt, látjuk, milyen jól dolgoztunk több területen is. A megbízhatóság, a csapatmunka, a kiállások jók voltak. Csak nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna. Szépen fejlődtünk viszont, és ha ezt tartjuk, elégedettek lehetünk” – fogalmazott.

„Ez eddig nehéz volt, az ember mindig többet és jobb pozíciókért akar harcolni. A különbség pedig, ami az első három csapat és közöttünk van, még mindig eléggé nagy. Szóval a folytatásban elsősorban arra kell majd koncentrálnunk, hogy ezt lecsökkentsük” – zárta gondolatát, aláhúzva, miért fognak harcolni a hátralévő hétvégéken.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak