Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bottas és Ricciardo is reméli, Vettel a GPDA élén marad

Bottas és Ricciardo is reméli, Vettel a GPDA élén marad

GPFans
Az Alfa Romeo rutinos pilótája, Valtteri Bottas reméli, a szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel azután is a versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) igazgatója marad, hogy lezárta királykategóriás pályafutását. Hasonló véleményen van Daniel Riccciardo is.

A négyszeres világbajnok hosszú évek óta tevékenykedik a versenyzőszövetség igazgatójaként; ezen a poszton jelenleg a Mercedes fiatal reménységével, George Russell-lel osztozik, aki a királykategóriától a 2020-as idény végén visszavonuló (székhelyét a tengerentúlra, az IndyCarra áttevő) Romain Grosjean helyét vette át.

A német szenvedélye, ami a sportágon belüli valamint a paddock világán kívüli problémák megoldására irányult, az évek során kiváltotta a riválisok tiszteletét. Olyannyira, hogy többen remélik, Vettel visszavonulása után sem hagyja el a szervezetet.

Példaként a GPDA elnöke, Alexander Wurz szolgálhat neki, aki bár jó ideje lezárta már pályafutását, vezetői feladataival nem hagyott fel. Ami a riválisokat illeti, többek között Valtteri Bottas is abban bízik, Vettel hasonlóan tesz. „Szerintem nagyon nehéz lenne Sebastiant helyettesíteni egy ilyen helyzetben” – fogalmazott a finn.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Tudják milyen Sebastian. Nagyon egyenes és közvetlen, nem kerületi a dolgokat. Egyszerűen kimondja, milyenek. Számos dolgot hangosan megkérdőjelez, szóval remélem, hogy folytatja. Nem vagyok biztos benne, hogy lelkesedik eziránt, de remélem, folytatja” – emelte ki.

Hasonló véleményen van a német klasszis korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo is, aki szintén Vettel őszinteségét dicsérte. „Nagyon sokszor kimondja, hogyan állnak a dolgok. Nem úgy értem, hogy agresszíven tenné ezt. Nem agresszív módon fogalmazza meg a véleményét, csak nagyon őszintén és közvetlenül” – fogalmazott az ausztrál.

„Amikor olyan dolgokról van szó, mint a bíróság, nem kell sürgetni a dolgokat. A karaktere nagyon illik ehhez a pozícióhoz. Szóval majd meglátjuk. Gondolom, belsőleg majd megbeszéljük és átgondoljuk, adott esetben ki lenne jó helyettes. De igen, ő remek” – tette hozzá.

Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak