Musorujsag
Élő Eredmények

Tost: Még nem láttuk a legjobb Verstappent

Tost: Még nem láttuk a legjobb Verstappent

F1-Insider
A volt csapatfőnöke szerint Verstappenben még sok van.

Max Verstappen érkezése a Forma-1-be sok szakértő szerint túlzottan elhamarkodott döntés volt. 2015-ben, 17 évesen debütált a Toro Rosso kötelékében és tény, hogy bírta a tinédzserek habitusát, de volt csapatfőnöke szerint ezzel együtt láthatóan nem ijedt meg a leggyorsabb versenyautóktól sem.

Franz Tost az F1-Insider német kiadásának mesélt az ifjú hollandról: „El kellett fogadnunk a kritikát, amikor 17 évesen rábíztuk a Toro Rossót – valakire, aki még jogosítvánnyal sem rendelkezett”– emlékszik vissza az osztrák szakember a kezdetekre.

Max Verstappen 2015-ben a Toro Rosso versenyzőjeként (Batchelor / XPB Images)

De soha nem volt problémája a Forma-1-es autók nagy sebességével, és a kezdetektől fogva mindent az irányítása alatt tartott.

Tost bevallja, volt is ok a kritikára a fiatalsága okán, de azóta is tanul, és még mindig nincs a fejlődése csúcsán.

Az első versenyein néha túl agresszív volt, és ez olykor balesethez vezetett, például Monacóban (2015), Romain Grosjeannal.

Max Verstappen ütközik Romain Grosjeannal (Charniaux / XPB Images)

De ma már minden szempontból magas szinten vezet – viszont még mindig nem láttuk tőle a maximumot! Csak Charles Leclerc van annyira közel, hogy lépést tudjon tartani vele, az idő vasfoga már kikezdte Lewis Hamiltont” – véli az AlphaTauri csapatfőnöke, aki Verstappen kapcsán sok hasonlóságot lát Michael Schumacherrel.

Jos Verstappen és Max Verstappen 2013-ban (Moy / XPB Images)

Először a Nürburgringen találkoztam Maxszal és az apjával, akkor még gokartozott. Esőben egy külön ligában játszott, mintha ő lett volna az egyetlen, aki felfedezett valahol egy száraz versenyívet. Rögtön Michael Schumacher jutott eszembe – már ott láthattuk, milyen mega tehetség Max.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak