Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vettel majdnem Hamilton helyén kötött ki

Vettel majdnem Hamilton helyén kötött ki

Autosport
Az akkori sportigazgatót azonban nem hatotta meg a német versenyző érdeklődése.

Otmar Szafnauer, aki az Alpine utóbbi heteit nézve bizonyosan nem a pilótaigazolási kvalitásairól fog elhíresülni, egy interjúban elmondta, korábban majdnem hozzásegítette Sebastian Vettelt egy olyan szerződéshez, ami után akár Lewis Hamilton helyét is birtokolhatta volna.

A szakember akkoriban a Honda kötelékében dolgozott, és az Autosportnak elárulta, megkereste őket az ifjú német egy ajánlattal.

Otmar Szafnauer és Sebastian Vettel 2017-ben (GER)

Seb odajött hozzám és azt mondta: »Kéthetes időablakom van, amikor nincs szerződésem sem a Red Bull-lal, sem a BMW-vel«, nem is tudom, talán 19 éves volt ekkor” – emlékezett vissza Szafnauer, aki a hír kapcsán felkereste a Honda sportigazgatóját, Gil De Ferrant, akinek felhívta a figyelmét az akkor még a képességeiről nem igazán ismert Vettelre.

Oké, ne aggódj, rajta tartom a szemem” – emlékszik vissza a vezető szavaira Szafnauer, ami után valójában nem történt semmi, vagyis nem jött létre a szerződés.

Jenson Button és Sebastian Vettel 2009-ben a bajnoki címért csatáznak (Batchelor / xpb.cc),

Amennyiben a szerződés megköttetik, a kezdetek nehezek lettek volna, de 2009-ben a Brawn felvásárolta a Hondát és bajnokká lettek (épp a Red Bullnál hajtó Vettel ellen győztek), majd a csapat gyári Mercedesszé alakult, és a többi már történelem.

Borítókép: Az ifjú álláskereső Sebastian Vettel (xpb.cc)

További tartalmak