Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az Alpine szerint nem lesz gond Alonsóval

Az Alpine szerint nem lesz gond Alonsóval

Autosport
Az Alpine csapatvezetője, Otmar Szafnauer biztosra veszi, az istálló a szezon hátralévő részében is jó kapcsolatot ápol majd Fernando Alonsóval, annak ellenére, hogy a spanyol klasszis már bejelentette, az Aston Martinnál folytatja pályafutását.

Sokáig úgy tűnt, Fernando Alonso meghosszabbítja szerződését az Alpine-nal – éppen ezért derült égből villámcsapásként érkezett a hír, a spanyol 2023-ban az Aston Martin versenyzője lesz. Ezzel jelenlegi csapatát is meglepte, ők ugyanis arra számítottak, a nyári szünetben is folytatják majd a tárgyalásokat a közös folytatás lehetőségéről.

Hogy mennyire nem számítottak Alonso váltására, jól mutatja, hogy a csapatvezető, Otmar Szafnauer nem sokkal a spanyol bejelentése után elismerte, ő maga is a sajtóból értesült arról, hogy versenyzője szerződést kötött az egyik riválissal.

Mindez előrevetítheti, hogy lesz némi feszültség az istálló és a pilóta között a hátralévő kilenc hétvégén. Legalábbis a pesszimistább forgatókönyvek szerint, a csapatvezető ugyanis nem hiszi, hogy megromlana a két fél kapcsolata. „Egyáltalán nem aggódom a hátralévő versenyek miatt” – jelentette ki határozottan Szafnauer.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)

„A céljaink elég egyértelműek. Legalább a negyedik helyen szeretnénk végezni a konstruktőri bajnokságban. A harmadik hely szerintem már túl nagy lépés lenne. Fernando is tisztában van ezzel a céllal, és ő egy profi versenyező” – magyarázta.

„Mindenki láthatja, hogy amint felteszi a sisakot, a legjobbat akarja kihozni magából, akkor is, ha nem a győzelemről van szó. A versenyautóban ülve csak az jár a fejében, hogy a lehető legjobb pozícióban végezzen a futamon, a bajnokságban. Még mindig megvan benne ez a lendület, azért van itt, hogy így tegyen, és én is ezért vagyok itt” – emelte ki.

Ami a szezon második felét illeti, a csapatvezető reméli, eredményeik még jobbak lesznek, hiszen autójuk még versenyképesebbé válhat. „A lehető legjobbat akarom kihozni ebből a csapatból, idén pedig a fejlesztéseink különösen gyorsan jönnek. Spában jön egy újabb csomagunk, és egészen az év végéig fogjuk fejleszteni az autót. Ezt Fernando is megérti. Ő és Esteban (Ocon) is keményen fog dolgozni azért, hogy maximalizáljuk a csapatteljesítményt. Nem kételkedem ebben” – mondta.

Végül azt is megkérdezték tőle, érzése szerint hogyan teljesít majd Alonso az Aston Martinnál. Szafnauer erre diplomatikusan válaszolt, kiemelve, korai lenne még erről „jósolgatni”. „Ő egy csodálatos, csodálatos versenyző. A legjobbak között van, akikkel eddig dolgoztam. Még mindig magas szinten versenyez. Még mindig gyors, és jó a trükkös körülmények között, melyek kiemelik a versenyzői képességeket. Ezt idén is láthattuk. Ha ez még három évig így megy, az neki és az Aston Martinnak is csodás lesz. Nem tudom, mikor hagy alább a lendület. Nem tudom megjósolni, mert sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy ezt megjósoljuk. Majd meglátjuk” – hangzott a válasz.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Otmar Szafnauer és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak