Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ralf Schumacher szerint Ricciardo ideje lejárt az F1-ben

Ralf Schumacher szerint Ricciardo ideje lejárt az F1-ben

Sky
A korábbi Forma–1-es versenyző, Ralf Schumacher úgy érzi, a 2022-es szezont gyengén kezdő Daniel Ricciardo ideje lejárt a királykategóriában; vagyis ő nem tudja elképzelni, hogy az ausztrál újabb esélyt kap, amennyiben a McLaren meneszti.

Az F1-es sajtóban jó ideje központi téma Daniel Ricciardo jövője, kinek szerződésében elvileg van 2023-ra vonatkozó opció, a McLaren azonban, amennyiben úgy dönt, menesztheti őt – erre a csapat ügyvezetője, Zak Brown is utalt már. A téma később épp leült volna, amikor Oscar Piastri jelezte, nem akar az Alpine versenyzője lenni, a hírek szerint azért, mert elkötelezte magát a McLaren mellett.

Ismét arról szólnak tehát a hírek, hogy az ausztrálnak mennie kell: legutóbb már az is felmerült, menedzsmentjével már arról tárgyal a McLarennel, mekkora kártérítést követeljenek, ha valóban felbontják a pilóta szerződését.

Ralf Schumacher (Fotó: XPB)

Ebben az esetben az Alpine dobhat neki mentőövet, hogy továbbra is a királykategóriában maradjon. Ami a maradást illeti, a német Sky szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher szerint az ausztrál F1-es pályafutása elérkezett a végéhez. „Nem tudom elképzelni, hogy kap még lehetőséget a Forma–1-ben” – kezdte a korábbi királykategóriás pilóta.

„De azt sem tudom megmondani, az Alpine-nak jelenleg kit kellene választania. Rengeteg név merülhet fel. Mick (Schumacher) sem írt még alá új szerződést, ő is egy opció lehet. Gyors is, ahogy azt már láthattuk. És ott van Nico Hülkenberg is” – folytatta.

A német azt már kizárta, hogy valamilyen fordulat következtében Piastri kerül vissza az Alpine-hoz. „Szerintem ez már lekerült az asztalról. Mostanra annyi minden összeomlott már. Most az FIA szerződéses bizottságához fordulnak. Ez rejt magában veszélyeket, és nem hiszem, hogy együtt akarnának vele dolgozni. Talán itt már egy kis kompenzációról van szó a McLarentől” – mondta.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak