Musorujsag
Élő Eredmények
×

Főnöke szerint Stroll érdemei, nem apja miatt maradt az Aston Martinnál

Főnöke szerint Stroll érdemei, nem apja miatt maradt az Aston Martinnál

Beyond the Grid
Az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack úgy érzi, az istálló kanadai versenyzőjét, Lance Strollt sokan alábecsülik, a kapottnál több elismerést érdemelne. Kiemelte, a kanadai érdemei, nem édesapja támogatása miatt maradhat az alakulatnál.

Lance Stroll királykategóriás debütálása óta számos kritikát kapott, melyek központi mondanivalója az, hogy a pilóta csak édesapja (aki először támogató volt a Williamsnél, ahol fia debütált, majd tulajdonos a Racing Point/Aston Martinnál, ahová igazolt) pénze miatt maradhat a mezőnyben. Erre aztán időként kiugró eredményekkel sikerült rácáfolnia.

A 2022-es szezon viszont igencsak gyengén indult számára: az első tizenhárom futam során mindössze négy pontot szerzett, szemben a csapattárs, Sebastian Vettel tizenhat egységével (a német ráadásul kettővel kevesebb versenyen indult).

Újra felhangosodtak tehát a kritikák – Strollt azonban főnöke, az Aston Martin F1-es alakulatát vezető Mike Krack gyorsan védelmébe vette. „Nehéz megmondani, hol helyezkedik el a versenyzők rangsorában” – fogalmazott a csapatvezető a Beyond the Grid podcastben. „Nem szabad elfelejteni, eddig sosem volt még alatta győztes autó a pályafutása során.”

Lance Stroll (Fotó: XPB)

„Amikor a körülmények lehetővé tették, voltak kivételes eredményei, például Törökországban, vizes pályán” – utalt az isztambuli rajtelsőségre. „Szerintem ő az egyik versenyző, akit alábecsülnek. Sokkal, de sokkal jobb, mint gondolják. Sokkal, de sokkal keményebben dolgozik, mint hiszik.”

„Nagyon fitt, és mindemellett egy roppant udvarias ember, akit csak kevesen ismernek, mert nem fordítanak időt arra, hogy megismerjék őt. Könnyű egy ilyen srácot bekategorizálni, és azt mondani, azért van ott, mert az apja megengedte neki. Ez nem igaz. Egy nagyon jó versenyző, ami nehéz körülmények között látható. Ilyenkor meg lehet figyelni, kik az erős, és a kevésbé erős pilóták. Érdekes, hogy amikor esik az eső, ő mindig ott van. Ez azt üzeni, hogy egy kicsit részletesebben kellene vizsgálnunk, nemcsak kijelenteni, hogy azért van ott, mert…” – emelte ki.

A csapatvezető szerint Stroll fejlődésének jót tett az elmúlt két év is, melyben egy négyszeres világbajnok mellett dolgozhatott, aki rengeteg tapasztalatot szerzett már az F1-ben, legyen szó vezetésről, vagy a csapattársakkal való együttműködésről. Krack szerint ez a partnerség felnyitotta Stroll szemét, és ráébresztette, lehet még magasabb szinten teljesíteni.

„Látja, hogyan kell hozzáállni a hétvégékhez, hogyan áll hozzájuk Sebastian. Hallja a megjegyzéseit is. Amikor Sebastian beszél, ő figyel. De kérdez is, mert tanulni akar abból, amit Sebastian mond. Megkérdezi tőle, mit hogyan ért, és megkérdezi azt is, neki is hasonlóak voltak-e az érzései az autóval. Szóval, hasznot húz ebből. Ezért is gondolom, hogy Sebastian munkája nemcsak a maga eredményei számára hasznos, hanem a csapat és Lance számára is” – zárta gondolatát.

Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak