Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hogyan telnek majd Alonso és az Alpine utolsó közös versenyei?

Hogyan telnek majd Alonso és az Alpine utolsó közös versenyei?

Autosport
Az Alpine csapatvezetőjét kérdezték, lesz-e feszültség a felek között a „válás” miatt.

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír a Magyar Nagydíj után: Fernando Alonso elhagyja az Alpine-t és az Aston Martinhoz szerződik a 2023-as szezontól.

A szerződés már csak azért is meglepetés volt, mert például az Alpine is úgy tudta, hogy Alonso elkötelezett irányukban, a csapatvezető is csak a gyors bejelentésből tudta meg, hogy pilótája új csapathoz csatlakozott.

Ez nem túl kellemes szituáció, hiszen még hátravan 9 verseny, és ezalatt nagyrészt úgy kellene tenni, mintha mi sem történt volna. Mintha mindkét fél útjai egy irányba vezetnének.

Az Alpine csapat vezetője, Otmar Szafnauer azonban úgy véli, tudják kezelni a helyzetet: „Semmi gondom nincs a szezon hátralévő részét illetően” – mondta az Autosportnak Szafnauer. „A céljaink egyértelműek. Szeretnénk legalább a negyedik helyen végezni a konstruktőri bajnokságban. Úgy gondolom, hogy a harmadik az túl messze van.

Fernando Alonso és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Fernando is tudja ezt. Ő egy profi versenyző. Ha egyszer felvette a sisakját, a legjobbat akarja elérni.

Semmi más nem jár a fejében, amikor versenyautóban ül, minthogy a lehető legjobb helyezést érje el a versenyen és a bajnokságban.

Még mindig megvan benne minden ehhez. Ez az, amiért itt van és én is ezért vagyok itt” – mondta Szafnauer, aki hozzátette, az A522 fejlesztéseivel természetesen nem állnak le.

A fejlesztéseink még mindig elég jó ütemben érkeznek. Spában is lesznek és egészen az évad végéig fejleszteni fogunk. És ezt Alonso is tudja és keményen fog dolgozni, akárcsak Esteban (Ocon), hogy maximalizálja a csapat teljesítményét. Efelől nincs kétségem” – zárta a gondolatait az Alpine vezetője.

Borítókép: Otmar Szafnauer és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak