Musorujsag
Élő Eredmények
×

Több partnerrel tárgyal a Haas, új főszponzor is jöhet

Több partnerrel tárgyal a Haas, új főszponzor is jöhet

GPFans
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner elárulta, az istálló több potenciális partnerrel is pozitív tárgyalásokat folytat, többek között egy lehetséges új főszponzorral is. A szakember reméli, néhány hónapon belül bejelentések is jöhetnek.

Az amerikai csapat 2022-ben főszponzor nélkül versenyez, miután még a felkészülési időszak alatt, Oroszág Ukrajna elleni inváziójára reagálva felbontották szerződésüket addigi névadó szponzorukkal, az Uralkalival valamint versenyzőjükkel, Nyikita Mazepinnel. Ezzel értelemszerűen fontos pénzeket veszítettek, de már akkor jelezték, ezek nélkül is túlélik az idei évet.

Most, fél évvel később a csapatvezető, Günther Steiner ismét magabiztosan nyilatkozott az istálló pénzügyeiről, kiemelve, minden valószínűség szerint fel fognak erősödni a veszteség után, főleg annak köszönhetően, hogy 2022-ben sokat javult a teljesítményük.

„Úgy gondolom, végül jobban fogunk kijönni belőle, mert pontokat gyűjtöttünk” – nyilatkozta a GPFansnak, majd hozzátette, a csapat iránti érdeklődést a jó eredmények mellett az F1 népszerűségének a növekedése is fokozta. „Ó jelenleg elég sokan vannak” – hintette el a lehetséges partnerek kapcsán.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Vagyis, mi is a sorban állás? Már három ember is sor, és nincs túl sok olyan cég, ami ilyen komoly összegeket fizetne neked, de nagyon pozitív tárgyalásokat folytattunk, és nagyon jól haladnak a dolgok. Remélhetőleg, ha minden jól megy, két-három hónap és bejelenthetünk valamit” – folytatta.

Arra a konkrét kérdésre, hogy szó lehet-e egy újabb névadó szponzorról, Steiner a következőképpen felelt: „Remélhetőleg szó lehet egy főszponzorról is, de ez még nem biztos.”

Végül elhintette azt is, a szezon elején az Uralkali menesztését és az előző évek gyengélkedését látva többen áron alul próbáltak helyet vásárolni maguknak. „Tárgyaltunk, de mint mondtam, egész jó az érdeklődés. Kezdetben ez abból állt, hogy az emberek olcsón akartak versenyezni, mert azt hitték, küszködünk, de ez nem jött be. Látják, mit csinálunk. Alapvetően tökön rúgtak minket, de talpon vagyunk, erősen megyünk. Az emberek hisznek ebben. Tudják, hogy jobbak is lehetünk” – mondta.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak