Musorujsag
Élő Eredmények

Minimálisan elmaradt saját céljától Bottas – de ez kicsit sem zavarja

Minimálisan elmaradt saját céljától Bottas – de ez kicsit sem zavarja

GPFans
Noha a 2022-es szezon első félévben minimálisan ugyan, de elmaradt saját céljától, Valtteri Bottas egyáltalán nincs elkeseredve, hiszen ismét kiemelte, hosszabb távra tervez új csapatával, az Alfa Romeóval.

Miután a Mercedes úgy döntött, George Russellnek ad lehetőséget 2022-re, tapasztalt finn pilótájuknak, Valtteri Bottasnak úgy csapat után kellett néznie. Sokáig nem töprengett a következő lépésen: elfogadta az Alfa Romeo ajánlatát, miután a csapat vezetői jelezték, hosszú távon számítanak rá, és vezérpilótaként szeretnék alkalmazni.

Bottas azóta többször elmondta, nagyon jól érzi magát új csapatánál, elsősorban azért, mert nem kell aggódnia jövője miatt, de feltehetően az is sokat dobott hangulatán, hogy a tavaly kilencedikként záró csapat felzárkózott a középmezőnyre.

Bár az év eleji formából az utóbbi hétvégéken veszítettek, és emiatt Bottas sem tudta elérni kitűzött célját, a finn egy kicsit sem tűnt lehangoltnak, amikor az eddigiekről és a további célokról faggatták, ismét kiemelte ugyanis, nem rövid távra tervez az Alfa Romeóval. „A szezon elején próbáltam valamiféle célt kitűzni magam el” – kezdte a GPFansnak adott nyilatkozatát.

„Akkor úgy voltam vele, hogy ha a nyári szünetig össze tudok gyűjteni 50 pontot, nagyszerű helyzetben leszek” – tette hozzá megnevezve célját, melynek teljesítésétől egyébként mindössze négy egységgel maradt el.

Oka tehát tényleg nincs a csalódottságra, sőt, elmondta, az sem viselte volna meg, ha sokkal jobban elmarad a céltól. „Még az sem lett volna nagy csalódás, ha csak 20 pontunk van, mert hosszú távú céljaink vannak, nem csak azonnali sikereket akarunk elérni. Az (ha 20 pontot szereztünk volna) is csak egy jó kiindulópont lenne” – magyarázta.

„A kiindulópontunk tehát egy kicsivel jobb volt a vártnál, és most erre kell építenünk. Ami mindenképpen pozitív az az, hogy amikor a hosszabb távú tervekről beszélünk nemcsak a következő hónapokra kell gondolni, hanem egy-két évre” – zárta gondolatát.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak